menu sluiten

Aanmelden voor het Concours d ‘Élégance

JDCH-EVE-CONCOURS-2014

Geacht JDCH-lid,

Afgelopen augustus heeft de Jaguar Daimler Club Holland een fantastisch 40- jarig lustrumevenement gehad met o.a. het Concours d ‘Élégance, een prachtige door Rob van Pernis georganiseerde line-up van door hem geselecteerde auto’s. Dat was het laatste door Rob georganiseerde evenement, want ik neem het stokje samen met Henk Bongertman van Rob over.

Dit jaar is er weer een ‘gewoon’ Concours d ‘Élégance en daar kunnen alle JDCH-leden zich met hun Jaguar of Daimler voor opgeven. We gaan de ‘klasse-indeling’ veranderen: naast de topklasse (auto’s die in voorgaande jaren de beker gewonnen hebben) waren er de afgelopen jaren 2 klassen waarbij een uitgebreide klasse van de eerste Jaguar tot 1965. Dit jaar komen er meer klassen, dus per klasse een kleinere range. Dit lijkt ons voor de deelnemers leuker om mee te doen, vooral omdat er door de meerdere klassen ook meerdere prijzen zijn en de kans om te winnen groter wordt. In overleg met de jury gaan we de exacte indeling nog vaststellen.

Het concours is dit jaar op 29 juli in Diepenveen, gecombineerd met de befaamde Picknickrit van de afdeling Oost van de JDCH. We verwachten vele aanmeldingen, zodat er veel mooie auto’s om de fel begeerde prijzen zullen strijden. Ook als u denkt geen ‘concourswinnaar’ te hebben, toch meedoen want het is sowieso erg leuk om aan zo’n concours mee te doen en uw trots aan de jury en andere deelnemers te tonen. Vooral het moment dat de jury bij u langs komt, is altijd een mooie en spannende gebeurtenis: U kunt over de achtergrond van uw auto vertellen en van de jury krijgt u vakkundige feedback.

Overweegt u om mee te doen, dan vragen we u om deze datum in elk geval direct in uw agenda vast te leggen. Nog beter is het om direct aan te melden, want het maximum aantal deelnemers is 40 auto’s. Aanmelden kan per E-mail aan j.borgonjen2@chello.nl met vermelding van uw naam + lidnummer, type Jaguar of Daimler, bouwjaar, kenteken, eventuele bijzonderheden (b.v. origineel niet gerestaureerd of totale restauratie; gebruikt in races; zeldzame uitvoering e.d.).

Gr Hans Borgonjen