menu sluiten

Stamppotdiner

Stamppot749x500

Stamppotbuffet

Tekst: Gerrie de Vrieze

Op het moment dat ik deze aankondiging op papier zet genieten we nog steeds van een ‘Indian Summer’. En toch komt ook daar een eind aan en gaan we een kouder seizoen tegemoet. Met zijn eigen kenmerkende charmes zoals bijvoorbeeld de stamppot die weer op tafel komt. Wij van regio Noord haken daar weer op in met ons jaarlijks stamppotbuffet en wel op zondag 9 december.

Keramisch museum Royal Goedewaagen

Waren we vorig jaar in het westen van onze regio, dit keer gaan we naar het oosten, naar Nieuw Buinen. Daar bevindt zich, naast hun fabriek, het schitterende museum van Royal Goedewaagen, al meer dan 400 jaar een begrip in keramiek. Prachtig beschilderd aardewerk met vaak een hoge verzamelwaarde en eenmalige stukken die soms hun oorsprong vinden in de Gouden Eeuw. Maar wist je dat de beroemde KLM huisjes ook uit Nieuw Buinen komen? En dat de Holland Amerika Lijn van elk schip een exemplaar van aardewerk bij Royal Goedewaagen laat maken?

Rondleiding door de fabriek

Maar behalve het museum zullen we ook de fabriek, met rondleiding, gaan bezoeken. Men laat ons het hele productieproces zien: vanaf het begin, de vloeibare klei, tot en met het handbeschilderde eindproduct. Royal Goedewaagen vind je aan de Glaslaan 29A te Nieuw Buinen. We verwachten jullie vanaf 13.30 uur en na de koffie/thee met (Duits) gebak zal om 14.30 uur de rondleiding beginnen.

Stamppotbuffet

Rond een uur of vijf gaan we richting De Rode Loper in Stadskanaal, Tinnegieter 35. Zo’n tien minuten rijden, je krijgt een routebeschrijving. Daar ontvangen we jullie met een ‘welkomstbubbel’ waarna je kunt genieten van een buffet bestaande uit, jawel, 7 stamppotten. Verder onder andere biefstuk, spek, rib, rookworst en verse worst. Ook nog eens diverse soepen en een hele vis Noorse zalm. En dan het toetje … daarvoor ga je naar een heuse ijsgrot waar je je eigen ‘ijsje-met-alles-er-op-en-er-aan’ kunt samenstellen!

Zullen we zeggen: “Tot zondag 9 december in Nieuw Buinen?”

EVENEMENTGEGEVENS

Datum: zondag, 9 december 2018

Startadres: Royal Goedewaagen, Glaslaan 29A, 9521GG Nieuw Buinen

Inloop vanaf: 13.30 uur

Start rondleiding: 14.30 uur

Adres stamppotbuffet: De Rode Loper, Tinnegieter 35, 9502EX Stadskanaal

Aanmelden uiterlijk: 4 december 2018

Aanmelden via e-mail: regio-noord@jdch.nl (onder vermelding van aantal personen)

Kosten: € 30,00 per persoon (inclusief koffie/thee met gebak, toegang museum en rondleiding fabriek, welkomstbubbel en uitgebreid stamppotbuffet; exclusief drankjes)

Kosten uiterlijk te voldoen op: 4 december 2018

Kosten te voldoen via: bankrekening NL93 RABO 0306 6192 61

Ten name van: Gerrie de Vrieze te Blijham

Onder vermelding van: stamppotbuffet en lidmaatschapsnummer

Bij uw aanmelding met vermelding van uw lidmaatschapsnummer, vernemen wij graag met hoeveel personen u deelneemt.