menu sluiten

British Race Festival Zandvoort

Oldtimer festival zandvoort

Op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli is het weer zover. Zandvoort verandert dat weekend in een Britse enclave. En het belooft net als vorig jaar een fantastisch weekend te worden. Zoals de naam al zegt, staat het weekend in het teken van Groot-Brittannië. Dat betekent dat niet alleen het circuit en de auto’s, maar heel Zandvoort in Britse sferen is omgetoverd. U kunt genieten van een autoparade door het dorp en op beide dagen zijn er op en rond het circuit races, marktkramen, autoclubs, een Concours d’ Élégance en livemuziek. 

Het evenement bestaat uit drie onderdelen, namelijk het British Race Festival, de Vintage Revival Zandvoort (waar de raceklok wordt teruggezet) en de Louman Exclusive Fandagen (waar kennis gemaakt kan worden met de merken McLaren, Bentley, Morgan, Rolls-Royce, Lamborghini, Maserati en TVR).

Het raceprogramma

■ Mini7 Racing Club

De stoere felle Mini Coopers van de Mini7 Racing Club komen op beide dagen van het evenement in actie. Dat belooft weer een groot aantal slipstreamgevechten en strijd tot in de laatste ronde. 

Triumph Competition & British HTGT
Voor de Triumph Competition & British HTGT serie is de deelname aan het British Race Festival het hoogtepunt van het seizoen. Naast MG’s en Triumphs komen merken als Morgan, TVR, Marcos, Warwick, Lotus, Jaguar en Austin Healey aan de start.

■ Historic Monoposto Racing
Ook voor de liefhebbers van wedstrijden met klassieke formuleraceauto’s is er veel te beleven. Zo komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee’s uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Bij twee races treft u een interessant startveld met formulewagens aan, wagens die zeer de moeite waard zijn om eens van dichtbij in de paddock te bekijken.

■ Historic Monoposto UK
Het British Race Festival en het Circuit Zandvoort genieten steeds meer populariteit in Groot-Brittannië. Zo ook bij de coureurs uit de Historic Monoposto UK klasse. Zandvoort heeft in 2018 de enige wedstrijd in deze soort buiten Engeland. Ook hier wil geen liefhebber de races missen in de fraaie mix van F3, Formule Ford 1600 en Formule Ford 2000. 

Vintage Revival

Dutch Vintage Sports Car Club

De organiserende Dutch Vintage Sports Car Club (DVSCC) verwacht meer dan 50 raceauto’s en ‘sportscars’ uit de jaren twintig en dertig. Bij de demo’s zijn de auto’s van merken als Alvis, Riley, MG, Bugatti en Lagonda de hoofdrolspelers. 

■ Meerijden met een Pre-war-auto voor Fight Cancer!

Tijdens het British Race Festival is het mogelijk om mee te rijden in een prachtige ‘Pre-war-auto’, een geweldige belevenis. De sessies duren ongeveer een kwartier. Daarin worden enkele rondes over het circuit afgelegd. In overleg met de coureurs zal met een veilige snelheid worden gereden. Wel moet er een vrijwaringsclausule worden ondertekend. De inzet van deze auto’s is belangeloos en daarom zullen de opbrengsten netto beschikbaar worden gesteld aan ‘Fight Cancer’.

■ Vrij rijden

Wie wil er niet met zijn Engelse auto een keer door de Tarzanbocht rijden? Tijdens het evenement worden verschillende sessies ‘vrij rijden’ georganiseerd waarop bezitters en bestuurders van Engelse auto’s zich kunnen inschrijven.

JDCH

Inschrijven

Beide dagen heeft de JDCH weer een eigen clubstand. Wij staan daar voor u klaar met koffie en koek en niet te vergeten met Engelse drop.
De ruimte op de paddock is beperkt. Wacht dus – om teleurstelling te voorkomen -niet te lang met inschrijven bij de regio Noordwest, want dan sturen wij je gratis toegangskaarten voor 1 auto en 2 passagiers. Wilt u helpen onze club op zaterdag te promoten, schrijf dan in voor de zaterdag, anders voor de zondag. Helpt u beide dagen, dan ontvangt u een weekendkaart. Let op! Dag- en weekendkaarten zijn niet overdraagbaar. 

Heeft u ingeschreven, maar blijkt u toch verhinderd te zijn, laat het ons dan weten. We kunnen in dat geval een ander lid blij maken met een gratis kaart voor dit unieke evenement. Het tijdschema en andere relevante informatie kunt u vinden op: http://www.britishracefestival.nl.

U kunt inschrijven tot woensdag 27 juni op mailadres regio-noordwest@jdch.nl. 

Bij de aanmelding dient u uw naam, lidmaatschapsnummer, aantal passagiers, auto en kenteken te vermelden. U krijgt in de week voor het evenement per mail nadere informatie, twee gratis entreebewijzen en een gratis paddockkaart voor parkeren op de JDCH-paddock. Ook dit jaar kunt u als lid van een deelnemende club weer extra sessies ‘vrij-rijden’ boeken tegen een gereduceerd tarief, zowel op zaterdag als op zondag. U betaalt dan € 25 per sessie in plaats van de reguliere prijs van € 40. Tickets zijn te bestellen via: http://www.britishracefestival.nl/merkenclubs/

We kijken wederom uit naar een mooi en sportief Brits raceweekend.

Met sportieve groet,

Het team van regio Noordwest