menu sluiten

British Race Festival Zandvoort Concours d`Elegance JDCH

Oldtimer festival zandvoort

Tekst: Hans Borgonjen

Na het succesvolle Concours d’ Élégance van vorig jaar in Diepenveen, toen gecombineerd met de picknickrit van regio Oost, zal in 2019 het concours plaatsvinden in het westen van het land, en wel op zaterdag 6 juli op het prachtige circuit van Zandvoort. Het Concours d’ Élégance wordt gecombineerd met het tweedaagse evenement ‘British Race Festival’. Regio Noordwest is beide dagen aanwezig en zal op zaterdag 6 juli als gastheer van het JDCH-concours optreden.

Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli zijn geen JDCH-(puzzel)ritten gepland, dit om iedereen in de gelegenheid te stellen te genieten van de vele races die het circuit van Zandvoort dat weekend organiseert. Het is een prachtig gezicht én geluid als de historische en vooral Engelse coureurs met elkaar volop de strijd aangaan. Want ondanks de vaak kostbare en soms zelfs zeldzame klassiekers gaan deze racers niet voorzichtig om met hun rijdende trots.

Ik ben er nu een paar keer geweest en het was elke keer uniek! Daardoor ontstond het idee om het British Race Festival te combineren met het JDCH-concours: heerlijk klassiekers op de paddock kijken, prachtige races zien en tegelijkertijd met je auto meedoen aan het concours. Wat wil een mens nog meer? De organisatie in Zandvoort is heel blij met ons Concours d’ Élégance en zal het concours specifiek vermelden in haar aankondigingen. In de planning is ook een ‘showrondje’ over het circuit met alle concoursdeelnemers opgenomen, zodat de honderden raceliefhebbers van klassiekers ons trotse bezit kunnen bewonderen. Traditiegetrouw rijden veel van de aanwezige auto’s een rondje door Zandvoort en ook onze concoursauto’s worden daarvoor uitdrukkelijk uitgenodigd. Het wordt dus kijken en bekeken worden!

Voor het concours zijn de auto’s ingedeeld in drie leeftijdsklassen: ‘tot 1960’; ‘periode 1960 – 1980’ en ‘periode 1980 – heden’. Daarnaast is er de ‘Topklasse’ van eerdere winnaars en ook nog een publieksprijs. Omdat het jureren veel tijd kost, kunnen maximaal 40 auto’s meedoen aan het concours. Geef je dus snel op!

De concoursjurering zaterdag ‘s ochtends wordt tijdens de lunch afgerond, de races zijn de gehele dag en de prijsuitreiking is rond 15.00 uur, afhankelijk van de ‘showronde’ over het circuit en door Zandvoort.

EVENEMENTGEGEVENS 

Regio: Noordwest

Datum: zaterdag 6 juli 2019

Adres: Circuit van Zandvoort, Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041KP Zandvoort

Inschrijven concours bij: Hans Borgonjen, e-mail j.borgonjen2@chello.nl, telefoon 06 – 531 645 38

Aanmelden tot: uiterlijk 15 juni (i.v.m. aanmaken concoursborden) en tot het aantal van 40 concoursdeelnemers is bereikt

Aanmeldprocedure: zie de JDCH-website óf de Gazette + nieuwsbrief óf mail naar Hans Borgonjen met vermelding van naam, lidnummer, type auto, uitvoering, kleur, bouwjaar auto, kenteken en eventuele bijzonderheden.

Inloop concoursdeelnemers: 9.30 uur – 10.00 uur

Jurering concoursauto’s: 10.30 uur – 13.30 uur

Prijsuitreiking: ca. 15.00 uur

Kosten: deelname is gratis

Bij uw aanmelding (onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer) vernemen wij graag met hoeveel mensen u deel wilt nemen.

NB: De gratis entreekaarten voor het British Race Festival worden ongeveer een week voor het evenement per e-mail toegestuurd. De kaarten zijn voor de auto met chauffeur en één bijrijder. Het kenteken moet dus opgegeven worden. Voor eventueel verdere personen kunnen in de voorverkoop via de website van het British Race Festival entreekaarten worden gekocht.

Wilt u, in het geval de auto op een trailer wordt aangevoerd, dit bij inschrijving melden. We kunnen dan de organisatie daarvan op de hoogte stellen. Na het afleveren van de auto dienen trailers op de parkeerplaats op het circuit geparkeerd te worden. Voor de deelnemers is dit gratis.

Uiteraard kunnen JDCH-leden die niet aan het Concours d’ Élégance willen meedoen, maar wel het spektakel in Zandvoort willen zien, zich aanmelden bij regio Noordwest voor de zaterdag of de zondag.