menu sluiten

Buitenlandreis 2018 – Cool Schotland

Sky-island-(Highlands,-Scotland)1024x661

Buitenlandreis 2018

Om het bekende zwarte gat te voorkomen, is uw buitenlandcommissie meteen na thuiskomst van de Lustrumreis intensief aan de slag gegaan met het volgende jaar. Onderdeel van de planning is de Hanzetocht naar het noorden van Duitsland. Deel van dit plan was een bezoek aan het grasbaan-racefestival van Rastede. Welnu, dit gaat helaas (wederom) niet door!

Door: Jan Bouman en Peter Meijer

We waren net klaar met alle excursies, de hotelkeuze en het maken van alle routes toen de betreffende organisator de data verplaatste naar die van het Elfstedentochtweekeinde. Een lang verhaal kort: de voorjaarsbuitenlandrit 2018 wordt een najaarsrit begin september! In de volgende Gazette meer hierover.

Na onze schitterende lustrumreis naar Kroatië wordt het tijd voor wat verkoeling tijdens de volgende buitenlandreis. De voorbereidingen zijn intussen in volle gang, hoewel gezegd moet worden dat een en ander niet direct op rolletjes liep. Schotland is een populaire bestemming, zowel voor individuele avonturiers als groepen. Volgens de wetten van vraag en aanbod vertaalt zich dat in moeizame hotelboekingen en stijgende prijzen. Qua reistijd zijn we uiteindelijk uitgekomen op de periode van donderdag 28 juni tot en met 9 juli 2018. Dit is de warmste periode met het meeste daglicht. Maar uiteraard geen garanties wat betreft het weer; het blijft tenslotte Schotland!

Gezien de positieve ervaring houden we vast aan 3 nachten per hotel, waarbij de 3 hotels grofweg de driehoek Edinburgh, Inverness en Loch Lomond vormen. Hoewel veel zaken nog niet vastliggen, ziet het voorlopige programma er als volgt uit:

Overtocht per nachtboot van IJmuiden naar Newcastle en de volgende dag doorrijden tot Peebles ten zuiden van Edinburgh.

Uiteraard brengen we een uitgebreid bezoek aan de prachtige stad Edinburgh en rijden langs gedeeltes van de Schotse oostkust. We verkennen de wat onbekendere Border area.

Maandag rijden we naar het tweede hotel in Aviemore, gelegen in het Cairngorms National Park aan de bekende rivier de Spey, ten zuidoosten van Inverness. Vanuit deze locatie verkennen we de indrukwekkende Schotse Highlands met een whiskystokerij, Inverness en Loch Ness-Balmoral.

Het derde hotel ligt nog niet vast, maar zal zich vermoedelijk in de omgeving van Loch Lomond bevinden, van waaruit we ritten zullen maken naar The Trossachs en de woeste westkust met bekende eilanden als het Isle of Mull.

Op de laatste zondag rijden we via een mooie route terug naar Newcastle gedeeltelijk langs de Hadrian Wall en schepen aan het eind van de middag in op de ferry naar IJmuiden, waar we maandagochtend vroeg hopen aan te komen.

Het belooft een prachtige reis te worden met indrukwekkend natuurschoon, steden, kastelen en uiteraard de nodige whiskystokerijen. Ook de organisatie, de routes en de hotels zijn weer van een kwaliteit zoals u die intussen van ons gewend bent. Typical British, so to say! We willen de groep beperken tot maximaal 50 equipes. Er hebben zich al veel belangstellenden gemeld, dus raden wij u aan snel aan te melden (zie Evenementgegevens).

Omdat we het aantal kamers in de hotels vroegtijdig moeten vastleggen, sluit de inschrijfperiode dit keer eerder dan normaal, en wel op 30 november 2017. Houd hiermee rekening.

Evenementgegevens:

Datum: Van 28 juni t/m 9 juli 2018

Aanmelden uiterlijk: 30 november 2018

Aanmelden via: buitenland@jdch.nl

Telefonisch aanmelden: 06-20.34.66.65 (Jan) of 0181-37.59.84 (Peter – zakelijk overdag)

Kosten per equipe: Ongeveer € 4.500,- incl. halfpesion, enkele excursies, de overtochten met nachtboot. Het definitieve bedrag wordt in de komende maanden bepaald.

Te voldoen via: NL03 RABO 0 172476380

Ten name van: Jaguar Daimler Club Holland

Onder vermelding van: Schotland 2018

DOWNLOAD:

– Aanmeldformulier Schotland 2018, KLIK HIER

– Reisgegevens Schotlandreis 2018, KLIK HIER

Na aanmelding per email of telefonisch ontvangt u een inschrijfformulier. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van het ingevulde inschrijfformulier en aanbetaling van € 1.000,