menu sluiten

De Bokkenrijders achterna

Bokkenrijders-op-een-12e-eeuws-kapiteel-in-de-abdij-van-Mozac-e1447882857533

De regio’s Zuid en Zuidwest organiseren van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni een rit door mooie delen van Nederland, België en Duitsland. Als uitvalsbasis is gekozen voor het schitterende kasteel Bloemendal in Vaals. Is Hotel Kasteel Bloemendal dankzij het historische pand op zich al een unieke locatie,  in combinatie met de prachtige Limburgse heuvels is het een geweldige verblijfplaats.

Tekst: Jan Burghoorn

Omdat het weekend door de regio’s Zuid en Zuidwest in samenwerking is georganiseerd, is er voor twee startlocaties gekozen. Regio Zuid heeft als startlocatie het Van der Valk Theaterhotel in Roermond, waar u vanaf 08.30 uur wordt ontvangen en uiterlijk 09.30 uur vertrekt. Regio Zuidwest heeft als startlocatie gekozen voor Golden Tulip Hotel Jagershorst in Leende. Hier is de ontvangst vanaf 09.00 uur en de start van de rit om 10.00 uur. Uiteraard wordt u op beide adressen met een kopje koffie en een gebakje ontvangen.

Vanaf de start rijdt u over heerlijke weggetjes en door pittoreske dorpjes naar Altembrouck in België. Verscholen tussen de bossen en heuvels van de Belgische Voerstreek ligt het idyllische Kasteel Altembrouck, waar de deelnemers van de twee regio’s elkaar ontmoeten en gezamenlijk de lunch gebruiken. Via een schitterende route rijdt u vervolgens naar Hotel Kasteel Bloemendal, waar u in een prachtige kamer logeert. Onderweg ziet u op verschillende locaties herinneringen aan de ‘Bokkenrijders’. De Bokkenrijders waren boevenbendes die in de late middeleeuwen in Zuid-Limburg, de Peel en de Voerstreek (België) actief waren. Ze waren ongetwijfeld niet zo braaf als de Jaguarrijders, want volgens de overlevering ging het bij de Bokkenrijders om zeer gewelddadige schurken die heel wat doden op hun conto hebben. Er zijn ook verhalen dat zij nooit hebben bestaan, maar net als bij de heksenjacht in die tijd was het een mooie gelegenheid om van je vijanden af te komen. ’s Avonds genieten we in het hotel na de gezamenlijke borrel van een 3-gangen menu. Ongetwijfeld zult u daarna moe en voldaan van een heerlijke nachtrust genieten.

Zaterdag 29 juni komt u in de grensstreek met Duitsland, waar de organisatie een mooie route met veel bezienswaardigheden heeft uitgezet. Zo bezoekt u een bruinkoolmijn om te begrijpen waarom we in Nederland van het gas af moeten. Ook rijdt u door het voormalige dwergstaatje Moeresnet, dat van 1816 tot 1919 heeft bestaan. Om u zoveel mogelijk vrijheid te bieden, is er vandaag geen gezamenlijke lunch. De snelle deelnemers kunnen dan terug naar het hotel en daar volop genieten van alle aanwezige faciliteiten. En voor degenen die onderweg uitgebreid koffie, thee en een lunch willen gebruiken is er ook voldoende tijd.

Zondag 30 juni gaat u via België terug naar Golden Tulip Hotel Jagershorst in Leende, voor de afscheidsborrel en het facultatieve diner. De route naar Leende loopt via het witte dorpje Thorn en Rijtuigmuseum Bree (België). Onderweg hebben we nog een mooie lunchlocatie voor u geselecteerd.

Let op, wij hebben in Hotel Kasteel Bloemendal slechts 30 kamers kunnen reserveren. We accepteren uw inschrijving daarom op volgorde van aanmelding en VOL IS VOL.

EVENEMENTGEGEVENS

Regio: Zuid en Zuidwest

Datum: van vrijdag 28 juni 2019 t/m zondag 30 juni 2019

Inloop regio Zuidwest: vrijdag 28 juni vanaf 09.00 uur bij Hotel Jagershorst, Valkenswaardseweg 44, 5595XB Leende

Inloop regio Zuid: vrijdag 28 juni vanaf 08.30 uur in Van der Valk Theaterhotel, Kloosterwandplein 12, 6041JA Roermond

Verblijf in: Hotel Kasteel Bloemendal, Bloemendalstraat 150, 6291CM Vaals, twee nachten logies inclusief ontbijt en diner

Aanmelden: uiterlijk 14 juni 2019

Aanmelden via e-mail:  j.burghoorn@outlook.com

Aanmelden via telefoon: (06) – 224 201 85

Bij aanmelden vermelden: Bokkenrijdersrit, lidmaatschapsnummer, aantal personen, type auto en kenteken, de startlocatie en of u deelneemt aan de afscheidsborrel en het facultatieve diner in Leende

Bijzonderheden: Er kunnen maximaal 30 equipes inschrijven

Kosten: € 610,- per equipe voor een Comfortkamer (15 beschikbaar)

€ 630,- per equipe voor een Kasteelkamer  (5 beschikbaar)

€ 650,- per equipe voor een Luxekasteelkamer (5 beschikbaar)

€ 690,- per equipe voor de Sauna suite (1 beschikbaar)

€ 710,- per equipe voor een Thema suite (4 beschikbaar)

Kosten afsluitend diner: € 30,- per persoon (optioneel)

Kosten uiterlijk te voldoen bij inschrijving en na bevestiging van kamersoort

Kosten te voldoen via: NL03 ABNA 0640 3264 12 t.n.v. J. Burghoorn/JDCH