menu sluiten

De Friese Elfstedentocht

Elfsteden749x500

AANKONDIGING:

De Friese Elfstedentocht van de Jaguar Daimler Club Holland

Op zaterdag 21 en zondag 22 april 2018

Dit staat in het teken van:

Leeuwarden in 2018 de” Kuturele Haadstêd” van Europa en dat gaan we meemaken.

Het doet Regio Noord een groot genoegen in 2018 de 2e Elfstedentocht voor de Jaguar Daimler Club Holland te organiseren. Dit fantastische evenement is inmiddels op de evenementen kalender Kulturele Haadstêd 2018 (zie www.2018 .nl)  geplaatst. Het sluit heel goed aan bij alles wat in 2018 in Fryslân wordt georganiseerd en we krijgen daarbij de volledige medewerking van de Kulturele Haadstêd organisatie.

De 1e Elfstedentocht werd gehouden in 2009, er namen toen 100 bolides deel en het was een zeer groot succes. Tijd dus voor een volgende Elfstedentocht. De tocht is ca 250 km en deze rijden we in 2 dagen. Met een gemiddelde snelheid van 35 tot 40 km/u kunt u volop genieten van de toeristische route door het mooie Fryslân en de historische stadjes met de 11 stempellocaties. We gaan er vanuit dat we dit weer in samenwerking met de VVV’s en de gemeentes van de elf steden gaan doen. Op dit moment onderzoeken we de verschillende mogelijkheden om deze Elfstedentocht tot een succes te maken. Zo kregen we op 11 juni het bericht dat de vergunningen van de Kuturele Haadstêd rond waren. Omdat er nog veel geregeld moet worden kunnen we op dit moment slechts beperkte informatie over het programma geven, maar de ingrediënten uit 2009 kunnen we als voorbeeld nemen. In de komende Gazettes komen we met updates.

Voorlopig programma

Vrijdagavond 20 april aankomst bij een hotel in Leeuwarden.

Degenen die daar overnachten kunnen alvast in de sfeer komen, want die avond kan men alvast inschrijven en het startbewijs, de routeboeken, rallyschilden, promotie materiaal enz. ophalen. Zaterdagmorgen vanaf 9.00 uur kunnen de overige deelnemers zich inschrijven. De briefing is onder de koffie met de Friese oranjekoek.

 Op dag één, 21 april, de zuidelijke route

Na de koffie wordt een lint van ongeveer 1 km Jaguars en Daimlers opgesteld in de winkelstraat van Leeuwarden waar bij de start het eerste stempel op de stempelkaart wordt gezet. Na een route door de stad gaan we richting Sneek waar een lunchbuffet voor u klaar staat. De finish van de route is weer bij het hotel. Na een heerlijk buffet organiseren we waarschijnlijk op de zaterdagavond nog iets leuks voor u van ongeveer anderhalf uur.

Op dag twee, 22 april, de noordelijke route

Na de koffie opstellen op het Oldehoofsterkerkhof , in het centrum van Leeuwarden, voor de start van de noordelijke route. Voor deze dag wordt een lunchpakket voor u geregeld. In het routeboek worden voldoende geschikte restaurantlocaties vermeld. Vanaf Dokkum langs de Ee en de Bonkevaart gaan we naar de finish op een locatie in Leeuwarden. In het hotel krijgt u bij het inleveren van een volle stempelkaart als aandenken de in emaille uitgevoerde Elfstedenplaquette.

Voorlopige kostenindicatie

We hebben inmiddels van 1 van de 2 hotels de offerte binnen waar we in principe een optie hebben op 48 comfort kamers á €119,00 per kamer per nacht en 32 comfort de luxekamers á €129,00 per kamer per nacht inclusief ontbijt. Als we een indicatie van het aantal deelnemers hebben die van het hotel gebruik maken en de 2de offerte binnen is gaan we over de kosten in onderhandeling. De overige kosten per equipe (2 pers.) op basis van 125 equipes schatten we op € 195,00.

Wat krijgt u daar voor:

Zeer uitgebreid warm/koud buffet incl. drankjes, een lunchbuffet, een lunchpakket, routeboek, rallyschild, een optreden op de zaterdagavond en een gezellig weekend. Uiteraard proberen we de kosten weer zo laag mogelijk te houden. Net als in 2009 zoeken we weer sponsors voor een hele of een halve pagina advertentie in het routeboek, zodat we misschien nog een extraatje kunnen organiseren. Wie belangstelling heeft of wie iemand weet, dit graag doorgeven aan onderstaande contactpersonen.

Technische ondersteuning

De technische ondersteuning in 2009 is zeer nuttig geweest. Ook dit zullen we proberen te regelen.

Aanmelden

Wie dit bjusterbaarlijk barren (het fantastisch evenement) niet wil missen raden we aan zich

z.s.m. te melden bij Ton van Kempen. Hij zal u per omgaand het inschrijfformulier mailen voor de nodige gegevens. Vooral als u gebruikt wilt maken van een hotelaccommodatie wacht dan niet te lang met aanmelden. Bovendien is het aantal equipes beperkt tot 125. In 2009 moesten we een aantal leden teleurstellen.

De organisatie Namens regio Noord

Voor meer info: Arie Algra, a.algra@hetnet.nl, 0512-541903 / 06-51565619

Aanmelding: Ton van Kempen, amvankempen@home.nl, 0515-580958/06-50963930.