menu sluiten
thumb_620x349_166657

AANKONDIGING RIT REGIO ZUID WEST

Datum                 : 12 mei 2018

Naam rit             : Forten rit – van 6 tot 86 jaar !

Aanvang              : 10:15 uur

Start adres          : Fort altena, Tol 8 – 4251 PX Werkendam

Einde rit              : Geo fort,  Nieuwe Steeg 74 – 4174 KG Herwijnen

OMSCHRIJVING:

Vandaag een mooie route , niet zo heel erg lang , langs diverse forten en fortificaties van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie. De verdedigingslinie van hoofdzakelijk de randstad, waarbij de zaak onder water wordt gezet bij een eventuele inval van vijandelijke troepen in ons landje. Inmiddels is dit natuurlijk allang achterhaald want men kan nu met kanonnen verder schieten dan het onder water gelopen land, we kunnen er over vliegen en para’s afwerpen, maar pakweg een 100 tot 150 jaar geleden was dit toch wel een efficiënte verdediging. De Spanjaarden en Napoleon hebben er op zijn minst natte voeten aan over gehouden.

We starten in Fort Altena waar we rond de klok van 10:15 worden verwacht en verwelkomt met een kopje koffie en gebak, waarna we een rondleiding krijgen door dit Fort. Na de lunch welke we hier ook nuttigen (uiteraard met kroket), gaan we rond de klok van 13:00 starten met de route die ons langs diverse fortificaties leidt. We moeten pontjes over en brengen een bezoek aan Woudrichem waar u een wandelingetje kunt maken (heel leuk) en een kopje koffie of thee kunt drinken. Uiteindelijk eindigen we in het Geofort te Herwijnen, waar we deze dag afsluiten met een high tea.

De verwachting is dat een ieder rond 17:30 huiswaarts kan keren.

Het Geofort dateert natuurlijk van vroeger tijden echter is momenteel geheel uitgebreid met allerlei leuke dingen die men daar kan ondernemen. Het leek ons , als team, dan ook een leuk idee om u allen uit te nodigen om de kinderen – kleinkinderen, opa of oma of broer en/of zus mee te nemen op deze rit .Dan kunnen zij ook eens een activiteit meemaken van de JDCH wat misschien later de doorslag geeft om toch maar een Jaguar te kopen en lid te worden van onze Club Magnifique !

Dit is tevens de reden waarom we deze rit niet eindigen met een optioneel avonddiner omdat het dan misschien te laat wordt, indien er kleine kinderen bij zijn of mensen van verder weg komen. Zoals vermeld verwachten wij einde trip rond 1730 uur.

Let op: de toegangsprijs voor het Geofort bedraagt € 10.50 per persoon. Dit is niet in de ritprijs inbegrepen omdat ALS u in het bezit bent van een museum jaarkaart, de toegang gratis is.

Dus als u geen museumjaarkaart heeft is dit misschien een reden om alsnog een kaart aan te vragen of het toegangskaartje zelf aan te schaffen.

AANMELDEN:

Graag voor 30/4/2018 opgeven en betaling voldoen op onderstaande mail resp. bankrekening.

Datum                               : 12 mei 2018

Aanvang                            : 10:15 uur Fort Altena – Tol 8 – Werkendam

Prijs inclusief                   : per persoon :    € 46.50 (exclusief toegang Geofort) Kinderen tot 13 jaar € 36.50

Aanmelden                       : Jan Burghoorn/ Coordinator regio ZW

Mail                                    : Jan@ifcnl.com

Bankrekening                  : NL03 Abna 0640 3264 12, Tbc J Burghoorn Jdch

Bij aanmelding                : Fortenrit – aantal personen per auto