menu sluiten

Hamalandrit

1024x661 NLDE

AANKONDIGING 

Een weekend in Münsterland

Het Münsterland is bekend als de culturele regio rondom de Duitse stad Münster. U weet wel, de stad die bekend is van het verdrag van de Vrede van Münster. In 1648 werd daar het fundament gelegd voor de Nederlandse soevereiniteit. Zo is er ook een connectie met het soevereine merk Jaguar / Daimler.

In het weekend van 25 – 27 mei 2018 organiseert regio Oost de Hamalandrit. De door het grensgebied van Nederland en Duitsland lopende Hamalandroute is onze leidraad. De rit start in het Twentse plaatsje Delden en voert ons via Boekelo en Haaksbergen door een gedeelte van de Nederlandse Hamalandroute. Het grootste deel van de rit ligt vervolgens in het Duitse Münsterland. De route is door de ANWB en de ADAC voorzien van routeborden. Als we tijdens de rit van de route afwijken, volgt er uiteraard een deugdelijke beschrijving.

Wat kunt u zoal zien en ontdekken? Het Münsterland is bekend om zijn waterkastelen (Wasserschlösser), fraaie tuinen en musea. De route is mooi gesitueerd in het landschap en u rijdt langs prachtige natuurgebieden. Op zondag 27 mei eindigt de rit vlakbij de aan de Nederlandse grens gelegen waterburcht Anholt. Bij dit schitterende ‘Wasserschloss Anholt’ bestaat de mogelijkheid om in een nabijgelegen restaurant van een slotdiner te genieten. Voor de deelnemers wordt een ‘roadbook’ samengesteld en uiteraard krijgt u een rallyschild.

Onze uitvalsbasis is het hotel Wapen van Delden in Delden. Na de koffie op zaterdag 26 mei start de Hamalandrit om 11.00 uur bij dit hotel. De rit eindigt die dag in Burghotel Pass in het dorp Oeding, vlak over de Duits-Nederlandse grens bij Winterswijk. In 1979 liet de familie Pass de oude burcht van Oeding grondig restaureren en werd de burcht omgebouwd tot een sfeervol hotel. De middeleeuwse kenmerken van de burcht en de oude burchttoren zijn daarbij bewaard gebleven, waarmee een gastvrije ambiance is gecreëerd. In het hotel, dat over mooie kamers en een zwembad beschikt, kunt u genieten van een heerlijk diner. Door het aantal beschikbare kamers in Burghotel Pass kunnen maximaal 40 equipes aan de Hamalandrit deelnemen.

De kosten bedragen € 125 per persoon. Het arrangement omvat ontvangst met koffie en iets lekkers op zaterdagochtend 26 mei in hotel Het Wapen van Delden, overnachting met ontbijt en diner in Burghotel Pass (op zaterdagavond en zondagmorgen), op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei een lunch en een afsluitend drankje met iets erbij op zondagmiddag. Zij, die aan het eind van de rit op zondag 27 mei in de buurt van Wasserschloss Anholt nog willen dineren, betalen € 30 per persoon extra. De prijzen zijn op basis van een 2 persoonskamer. Alle overige kosten, zoals drankjes en andere kosten in de hotels en restaurants zijn voor eigen rekening.

U kunt zich aanmelden bij Peter Ruifrok (e-mailadres pruifrok@online.nl en telefoon 06-119 231 66 of 0570-59 11 50.

Desgewenst kunt u van vrijdag 25 mei op zaterdag 26 mei overnachten in hotel het Wapen van Delden (Langestraat 242, 7491AN Delden). Dit dient u zelf te regelen! Dit kan telefonisch (074-376 12 06) of via website: www.wapenvandelden.nl. Voor een overnachting met ontbijt, inclusief toeristenbelasting, betaalt u circa € 87,50.

Wilt u bij aanmelding uw JDCH- lidmaatschapsnummer, uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer opgeven? Dit laatste is voor eventuele noodgevallen.

Evenementgegevens Hamalandrit