menu sluiten

InterClassics Maastricht

Mecc20191024x661

InterClassics Maastricht

Al meer dan 25 jaar is de InterClassics Maastricht een succesvolle beurs. De nog steeds in omvang en populariteit groeiende beurs in het MECC in Maastricht heeft inmiddels wereldwijde bekendheid. InterClassics Maastricht heeft in Londen bij de Motoring event of the year zelfs de tweede plaats behaald na de Retro Classics van Stuttgart. En de JDCH is met haar clubstand als sinds jaar en dag aanwezig, uiteraard ook in 2019 van 10 t/m 13 januari.

Thema’s, Elk jaar staat een thema centraal op de beurs. Bij de editie 2019 zal dit het legendarische merk Lancia zijn. De Lancia D23 (het enig overgebleven originele exemplaar van dit illustere Lancia rensporttype) en de Lancia Delta HF Integrale 8V zijn samen met circa 25 andere topstukken op het themaplein te bewonderen. De Lancia D23 wordt beschikbaar gesteld door het Louwman Museum, het bekende museum voor historische auto’s, koetsen en motorfietsen in Den Haag.

Geschiedenis, Als zoon van een welgestelde Italiaanse producent van vleesconserven begon Vincenzo Lancia als boekhouder bij autopionier Ceirano die in 1899 werd overgenomen door Fiat. Daar werd Vincenzo Lancia aangesteld als testrijder en ook, naast Felice Nazzaro, als grand prix-coureur. Ondanks zijn racesuccessen besloot Lancia in 1906 op 25-jarige leeftijd om samen met compagnon Claudio Fogolin een eigen autofabriek op te richten. In de loop van de tijd groeide Lancia uit tot een merk dat vooral opviel door de in het oog springende technische innovaties. De modellen Lambda en Aprilia zijn wat dat betreft historische mijlpalen. Na de Tweede Wereldoorlog zette Gianni Lancia, de zoon van Vincenzo, die traditie voort met de legendarische Aurelia GT en ook met een geldverslindend Formule 1-project. Na een drietal wederom innovatieve maar niet-winstgevende modellen, de Flaminia, Flavia en Fulvia, nam Fiat in 1969 Lancia over. Ook toen nog behield Lancia de relatieve vrijheid om bijzondere en in de rallysport ongeëvenaard succesvolle auto’s te ontwikkelen zoals de Stratos en de Delta HF Integrale. Enkele jaren geleden besloot de concernleiding van Fiat Chrysler Automobiles na een strategische heroriëntatie echter het merk Lancia uit de markt te halen.

Clubstand, Als vanouds is onze JDCH-stand het trefpunt voor alle liefhebbers van Jaguars en Daimlers, afkomstig uit alle windstreken en uit binnen- en buitenland en voor allen die in de koude winterdagen het rijden met hun gekoesterde automobiel moeten staken.

Overnachten, Overnachten kan dicht bij het MECC. Wij adviseren u hiervoor een hotelkamer te reserveren bij NH-Hotel Maastricht dat pal naast het MECC is gelegen. Wacht niet te lang met reserveren, want het aantal kamers is beperkt.

Openingstijden en bereikbaarheid, De InterClassics Maastricht is op donderdag 10 januari 2019 geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur met een exclusieve previewdag. Op vrijdag 11 januari is de beurs extra lang geopend, namelijk van 10.00 uur tot 20.00 uur. En op zaterdag 12 januari en zondag 13 januari is de beurs geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur.
U kunt het MECC met de auto bereiken door na de nieuwe tunnel van de A2 de afslag Randwijck te nemen. Met de trein komen is ook een goede optie. Station Randwijck ligt op 10 minuten lopen van het MECC. Om station Randwijck te bereiken dient u op station Maastricht Centraal wel even over te stappen.

In Januari met korting naar InterClassics 2019 
Voor de opening van klassieker seizoen 2019 mag u InterClassics in Maastricht van 10-13 januari 2019 niet missen. Op de JDCH stand zullen de roemruchte D-type en eenprachtige XK120 te zien zijn. Terug dus naar de jaren 50 (Link naar InterClassics Maastricht op de website). De FEHAC levert op deze InterClassics aan het thema Lancia een bijdrage door op de stand een prachtige Lancia Fulvia, bouwjaar 1966, aan het publiek te tonen. Ook zullen verschillende sprekers actuele onderwerpen over oldtimers belichten. Het exacte programma van deze lezingen volgt in een FEHAC Nieuwsbrief begin januari 2019.  Leden van bij FEHAC aangesloten clubs, dus ook JDCH, kunnen voor een bezoek aan Interclassics 2019 gebruik maken van een aantrekkelijke korting. Zie hiervoor de volgende site: https://interclassicsmaastricht.nl/nl/FEHAC. Tot ziens dus op onze JDCH-stand bij Interclassics MECC Maastricht!

Een gezellig hapje eten, Onze JDCH-stand is zoals altijd het middelpunt van gezelligheid, niet alleen voor onze clubleden, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het merk Jaguar en/of Daimler. Op zaterdag 12 januari is er na sluiting van de beurs, rond de klok van achten, de mogelijkheid om gezamenlijk een hapje eten in een gezellig restaurant in de buurt van het MECC. Als u daaraan wilt deelnemen laat dat dan even weten aan Rob Jeukens, telefoon 06 – 542 603 23, e-mail evenementen@jdch.nl. De kosten zijn voor eigen rekening.

Overige informatie, Het adres van het MECC Maastricht is Forum 100, 6229GV Maastricht.

Website: interclassicsmaastricht.nl.

Website NH-Hotel: www.nh-hotels.nl/hotels/maastricht.

Graag zien wij u op onze stand of elders op de beurs.