Jubileumrit ‘Croatia’ 17 t/m 2 juli

image-2016-03-04

Een bijzonder lustrum, een bijzondere reis.

In de laatste 2 weken van juni 2017 organiseert uw JDCH een reis van 16 dagen naar het mooie Kroatie.

Startend aan de bloemenriviera van Kroatie op het schiereiland Istrie volgen we de kust helemaal naar het zuiden.

Elk van de 5 hotels doen we 3 nachten aan om de nodige rust in de pleisterplaatsen te creeeren en de nabije omgeving goed te kunnen verkennen.

Zonder uitputtend te willen zijn (leest u aub de presentatie op de JDCH website) zullen we vele hoogtepunten van het land aandoen; in de meren van Plitvice en het nationale park KRKA komt het natuurgedeelte extra tot zijn recht; maar dat geld ook voor de fraaie (kust)wegen, die tegenwoordig voor iedereen goed te berijden zijn.

Middeleeuwse steden met oude cultuur zijn voldoende langs de kust te vinden in onder andere Rijeka, Zadar, Sibenik, Split en Dubrovnik. Zelfs Romeinse overblijfselen (Arena van Pula) zijn nog te vinden!

In de route wordt tevens ruimte ingepast voor het 16de eeuwse Mostar in Bosnie-Hercegovina en een dagtocht naar de beroemde baai/fjord van Kotor in Montenegro.

Hier komen ook de sportieve rijders aan hun trekken, de bergwegen zijn veeltallig, veel serpentines en mooie uitzichten zijn het devies.

We eindigen met een wijnetappe in de Steiermark, omdat het lekker is, maar ook omdat het strategisch gunstig ligt voor de vlucht terug van (en ook heen naar) Ljubljana.

Alle hotels zijn 4 sterren en aan de kust gelegen zodat u als u geen zin hebt een dag te rijden, aan het water kunt vertoeven. We zullen zorgen voor goede parkeergelegenheid. Tevens zal er uiteraard een TE meegaan.

Gezien het klimaat en de kust staat gastronomie in het teken van zeebanket en wijn, maar uiteraard wordt overal ook veel vlees gegrilled.

In principe wordt er elke dag in een bol-pijl route en/of excursie voorzien. We plannen een vaartocht langs de kust.

De totale rij-afstand gedurende 15 dagen hebben we ingeschat op 3000km. Er komt ong. 2600km bij wanneer u zelf gaat rijden.

Het raamwerk staat vast, maar het programma is onder voorbehoud tot we de route hebben gescout en uitgezet.

Hele tocht

Meldt u zich snel aan, vol is vol (60 equipes). Mocht er zeer veel belangstelling zijn, overwegen we een 2de reis. Hierbij zullen de aanmeldcriteria streng worden toegepast.

Tevens organiseren wij een verplichte check-up van de auto, waarbij wij verwachten dat problemen voor de rit worden gerepareerd, om tijdens de rit grotere (organisatie)problemen te voorkomen! Hitte, stof, bergen zijn immers een uitdaging voor uw auto.

Download hier het aanmeldformulier:

Aanmeldformulier Lustrumrit 2017

Gegevens:

Organisator: Peter Meijer / Jan Bouman

Start rit: 17 juni 2017

Aanmelden uiterlijk: 31-12-2016

Aanmelden via email: buitenland@jdch.nl

Aanmelden via telefoon: (010)-427 08 59 (na 1900)

 

Bijzonderheden:

Kosten: €4.400,- zelf rijden en €5.950,- met auto op transport en vliegen.

 

Startadres: Opatija

Eindpunt: Steiermark

Bij uw aanmelding (met vermelding van uw lidmaatschapsnummer) vernemen wij graag met hoeveel mensen u deel wilt nemen.

 

Zie ook UPDATE Jubileumrit: Verslag van een monsterrit

Verslag van een monsterrit