Najaarsrit (Zuid-West) ‘Een stukkie Waal’

U07A8867a749x500

Nederland is, zoals een ieder weet, eigenlijk een delta van 2 grote rivieren, nl. de Rijn en de Maas welke respectievelijk ontspringen in Zwitserland en Frankrijk.
Nadat beide rivieren in Nederland zijn binnengekomen hebben we bepaalde stukken een andere naam gegeven bv. de Lek, de IJssel, de Hollandsche IJssel, de Waal, de Schie, de Dintel enz. enz.

Noordzeekanaal, Amsterdam-Rijnkanaal en Wilhelminakanaal zijn gegraven dus die tellen niet mee. Welnu, als najaarsrit op 16 september 2018 heeft ons team besloten de Waal, tussen Zaltbommel en Gorkum, te gaan verkennen. We willen eens gaan kijken wat er te beleven valt aan de oevers van dit stukje Nederland met zijn uiterwaarden en riviersteden. Wie kent niet Boudewijn de Groot met zijn aubade over het land van Maas en Waal?

Wat dacht u van Zaltbommel, Heusden en Gorinchem (Gorkum in de volksmond)? Lijken ons toch wel aardige stadjes om een bezoek aan te brengen. Bij Gorkum heet de Waal overigens Boven Merwede maar dat mag de pret niet drukken.

Wilt u ons hierbij assisteren dan zien we uw reservering graag tegemoet.

Datum: 16 september 218
Routenaam: Een stukkie Waal
Deelnameprijs: € 37,50 per persoon
Optioneel diner: € 30.00 per persoon
Start: 16 september in Zaltbommel of Tiel Volgt na inschrijving
Einde rit: Gorkum (Gorinchem)
Inschrijven: J.Burghoorn (Coordinator Regio z/w
Mail : j.burghoorn@outlook.com
o.v.v. aantal deelnemers , meedoen met diner ja/nee
Bank rekening:
ABN AMRO
NL03 ABNA 0640 3264 12
Tnv J Burghoorn/JDCH
o.v.v. Stukkie Waal + aantal personen + ja of nee diner