menu sluiten

Picknickrit met Concours d`Elegance JDCH

concours

JDCH picknickrit en Concours d’Élégance 29 juli 2018

Dit jaar zal de picknickrit van Regio Oost op zondag 29 juli wederom de gastheer zijn van het JDCH Concours d’Élégance. Start en einde van de beide korte toertochten in de ochtend en in de middag, de picknick zelf, en de Concours jurering in de ochtend vinden alle plaats thuis bij de regio coordinator Oost, Peter Ruifrok. Dat is in Diepenveen, een klein dorp vlak ten Noorden van Deventer. Tijdens het Concours strijden circa 40 klassieke Jaguars om diverse prijzen; info daar over elders in de concours mededelingen. Daarnaast wordt er ook onder deze 40 Jaguars een publieksprijs weggegeven. Het Concours moet noodgedwongen beperkt blijven tot dit aantal. De jurering zou anders te veel tijd gaan innemen.

Uiteraard zullen er veel Jaguars zijn die niet aan het Concours willen of kunnen deelnemen en die nemen uiteraard wel deel aan de picknickrit. Daar worden er zo’n 50 van verwacht en deze deelname is onbeperkt. Traditiegetrouw is er een ochtend en een middag rit met begin, einde en picknick (zelf meenemen!) bij ons thuis in de tuin. Er zal een grote tent opgezet worden, mocht onverwacht het weer een beetje tegen vallen.  Zoals U waarschijnlijk weet, staat de picknickrit ook open voor een beperkt aantal andere Engelse klassiekers. Eveneens traditiegetrouw worden altijd de DLOC (Daimler), de ASOC (Armstrong Siddeley) plus nog een aantal andere Engelse merken uitgenodigd. We hebben er voor gekozen ook een ochtend rit te hebben, al valt die samen met het Concours en de jurering, omdat niet iedereen de hele ochtend op het terrein wil blijven. De ochtendrit is ruim 30 km lang en blijft aan de oostkant van de IJssel. De middagrit is ongeveer even lang en blijft ook aan de oostkant van de IJssel. Indien U één van beide (of beide) ritten niet wil rijden, gewoon omdat U graag de tijd wil nemen om al dit moois te bekijken, of omdat U toevallig in gesprek raakt over een al dan niet Jaguar gerelateerd onderwerp: dat kan natuurlijk ook, we zijn flexibel.

Tijdens de lunch is er een kofferbak verkoop van onderdelen, automobilia, en wat dies meer zij, gratis en voor alle deelnemers. We hebben in de ritten ook een tweetal bezoeken opgenomen: Burton in Zutphen (U weet wel, die van de racewagens op basis van een lelijke eend www.burtoncar.com) en Gallerie Stijl www.galeriestijl.nl in Eefde. Verder krijgt iedereen uiteraard een rally schild ter herinnering. Ontvangst is er voor iedereen met koffie en koek vanaf 10.00 uur (de Concours deelnemers wat eerder, namelijk vanaf 9.00 uur). De Concours jurering zal rond de lunch afgerond zijn, tegen circa 13.30 uur; de picknick en de kofferbak verkoop vinden tussen 12 en 2 plaats, de prijsuitreiking van het Concours rond 16.30, met thee of koffie en iets er bij, ook bij Peter Ruifrok thuis.

Evenementgegevens Concours d’Elégance – Picknickrit

Datum: Zondag 29 juli 2018

Aanmelden: Uiterlijk tot 22 juli (en voor Concours deelnemers tot het aantal van 40 auto’s is bereikt)
Inschrijven voor het Concours  j.borgonjen2@chello.nl(Hans Borgonjen) 06-53164538
Inschrijven voor de picknickrit  pruifrok@online.nl (Peter Ruifrok) 0570-591150 of 06-11923166

Inloop Concours deelnemers: 9.00-9.30 uur

Concours jurering: 10.00-13.30 uur (prijsuitreiking om 16.30 uur)

Inloop picknickrit deelnemers: vanaf 10.00 (einde circa 17.00 uur)

Picknick en kofferbak verkoop: 12.00-14.00

Bijzonderheden picknick zelf meenemen!

Kosten deelname  € 12.50 per persoon. Deze prijs is dezelfde voor Concours deelnemers  en voor hen die alleen aan de picknickrit deelnemen. U krijgt hiervoor koffie met iets er bij in de ochtend en aan het einde van de middag eveneens iets  te drinken met een versnapering. En natuurlijk het traditionele Regio Oost rallyschild.

Uiterlijk te voldoen: 22 juli 2016

Te voldoen via: Zie de Gazette nr. 3 voor de verdere betalingsgevens                 

Onder vermelding van: Picknickrit/Concours

Adres:

Peter Ruifrok, Boxbergerweg 119, 7431PM Diepenveen

Bij uw aanmelding vernemen wij graag met hoeveel mensen u deel wil nemen.