Picknickrit

picknick 749x500

Picknickrit samen met andere Engelse oldtimers:

Salland is een prachtige en landelijke regio waar bosrijk en kleinschalig coulisselandschap ingesloten ligt tussen het rivierenlandschap van de IJssel en de Twentse heuvelrug in het oosten. Samen met de DLOC (Daimler & Lanchester Owners Club) en individuele bezitters van andere Engelse oldtimers heeft de JDCH regio Oost een picknickrit uitgezet, die U niet alleen de gelegenheid geeft om dit prachtige gebied te verkennen, maar ook om beroemde andere Engelse merken van dichtbij te bewonderen, misschien zelfs mee te rijden. We verwachten zo’n 50 deelnemende auto’s en uiteraard krijgt U een rallyschild ter herinnering.

Start, picknick en finish vinden plaats thuis bij de JDCH regio coördinator Oost, Peter Ruifrok. Dat is in Diepenveen, een klein dorp vlak ten noorden van Deventer. Ontvangst is er met koffie en koek vanaf circa 9.30 uur, en we proberen niet later dan 10.30 uur te vertrekken. Mocht U echter nog niet klaar zijn met het bewonderen van alle mooie auto’s, of een diepgaand gesprek over de voor- en nadelen van een pre-selector gearbox af willen maken: het programma heeft ruimte voor een flexibele invulling van de dag.

We rijden een acht, zodat de picknick en de finish ook in Diepenveen plaats vinden. Dit is ook uit praktische overwegingen: er zal een grote tent opgezet worden, mocht onverwacht het weer een beetje tegenvallen.

De eerste helft van de acht is ca 50 km lang en voert eerst in zuidelijke en oostelijke richting door landelijk Sallands landschap, en dan met een boog linksom naar het noorden via Heino en kasteel Nijenhuis (we blijven ten oosten van de IJssel) terug naar Diepenveen. Op individuele basis kan men het museum het Nijenhuis met zijn beeldentuin bezoeken, maar dat hoeft niet. Er zit ruimte in het programma om daar circa 1 uur zoet te brengen, maar nogmaals, dit is eigen keuze.

Na de picknick die ergens tussen 12 en 2 zal plaatsvinden, wordt de tweede helft van de acht gereden, wederom zo’n 50 km. Waar we dan langs gaan, ligt nog niet helemaal vast, maar weer blijven we ten oosten van de IJssel en rijden we (voornamelijk) door Salland.

Het einde zal tegen 15.30-16.00 uur zijn, met thee en iets er bij, ook bij Peter Ruifrok thuis.

 

Organisator:  Peter Ruifrok

Inloop vanaf:    9.30 uur

Start rit:    circa 10.30 uur

 

Aanmelden uiterlijk:  16 juli 2017

Aanmelden via email:  pruifrok@online.nl

Bijzonderheden:  zelf Uw picknick meenemen!

 

Kosten:   € 12.50 per persoon

Uiterlijk te voldoen:  16 juli 2017

 

Start-, lunch- en eindadres:        Boxbergerweg 119, 7431PM Diepenveen

“voor de betaalgegevens zie de aankondiging in Gazette”

Bij uw aanmelding (met vermelding van uw lidmaatschapsnummer) vernemen wij graag met hoeveel mensen u deel wilt nemen.