Voorjaarsrit regio Noord

voorjaarritxka749x500

Rondje Noord(elijkst)

Door:  Gerrie de Vrieze

Dit keer speelt onze jaarlijkse voorjaarsrit zich af in het uiterste Noorden van ons land. Een echte ‘stuurmansrit’ over kronkelige weggetjes op de vruchtbare klei.

Op de laatste zondag van de maand mei bent u met uw mooie bolide van harte welkom in de provincie Groningen. Onze voorjaarsrit voert ons dit keer naar het uiterste Noorden, jawel tot aan het Wad. De start zal zijn bij het nieuwe onderkomen van Werkman Automotive in Kolham, bij velen van u inmiddels al bekend voor het onderhoud van uw Jaguar of Landrover. Na de bezichtiging van de moderne garage onder het genot van een kop koffie gaan we al op tijd richting Noorden. We komen over slingerende weggetjes die alleen bij de plaatselijke bevolking bekend zijn en de stuurkogels van uw ‘geliefde’ zullen geen moment tot rust komen! We komen af en toe zelfs over het erf van de majestueuze boerderijen die zich op de gigantische landerijen bevinden. Na enkele uren zijn we in het Nationaal Park Lauwersmeer waar we kunnen genieten van een lunchbuffet in het Suyderoogh. Lekker even de longen vol zuigen met de onbedorven lucht en dan gaat het langs de kust richting Noordpolderzijl, naar het meest noordelijk gelegen vissershaventje én café van ons land, ’t Zielhoes.

Daarna zakken we weer een klein stukje de provincie in richting Eenrum. Daar is onze eindbestemming, daar haalde Abraham de mosterd! We gaan deze lange rit namelijk onder het genot van een paar drankjes en hapjes afsluiten in het restaurant van de Mosterdfabriek van Eenrum. Trouwens, in dit dorp is meer te beleven hetgeen in het routeboek zal worden verteld.

Nog even twee tips:

*Zorg dat u met een volle tank aan deze rit begint want langs onze route in dit uitgestrekte gebied zijn niet erg veel tankstations. We komen er in ieder geval wel één tegen waar met een pinkaart kan worden afgerekend.

*Neem uw verrekijker mee want er valt dan nog meer te ontdekken!

EVENEMENTENGEGEVENS

Datum                                         zondag 28 mei 2017

Inloop                                          vanaf  9.30 uur

Start van de rit                           vanaf  10.30 uur

Startadres:

G.J.Werkman Automotive

W.A.Scholtenlaan  11

9615 TG  Kolham

 

Aanmelden uiterlijk                 20 mei 2017

Aanmelden via email               regio-noord@jdch.nl

Aanmelden via telefoon          06 5115 8355 (Gerrie de Vrieze)

Kosten                                        € 22,50 per persoon

“Voor de betaalgegevens zie onderstaande download of aankondiging in Gazette”.:

Let op! de betaalgegevens bevinden zich in het afgeschermde gedeelte van onze website. U dient hiervoor in te loggen of reeds ingelogd te zijn.

Uiterlijk te voldoen                  20 mei 2017

Onder vermelding van            Voorjaarsrit plus lidmaatschapsnummer

Bij uw aanmelding ( met vermelding van uw lidmaatschapsnummer)

vernemen wij graag met hoeveel deelnemers u deel wilt nemen.