menu sluiten

Voorjaarsrit Noord

KALENDER_2014_VOORJAARSRIT

AANKONDIGING

BELEEF DE PREHISTORIE

Voorjaarsrit regio Noord

Door: Gerrie de Vrieze

Het gaat de afgelopen jaren wel heel erg snel met het ‘technisch vernuft’. Nauwelijks bij te benen en langzamerhand moeten we uitkijken dat we er niet over struikelen, dat we dat vernuft de baas blijven. Op zondag 28 april gaan we zien en beleven hoe het allemaal begon en hoe de mensen leefden in de prehistorie. Regio Noord nodigt je namelijk uit voor een bezoek aan het unieke Hunebedcentrum in Borger.

Nadat we in Hotel Restaurant ‘De Hunzebergen’ in Exloo zijn ontvangen met een kop koffie en gebak gaan we met onze bolides een toertocht maken door het mooie Drenthe. Rond de middag maken we een stop met een uitgebreide lunch in het Hunebedcentrum in Borger. Daar ligt het grootste hunebed van ons land. Meer dan 22 meter lang en de grootste kei weegt maar liefst 20 ton. Met welk ‘technisch vernuft’ zo’n hunebed werd gebouwd weten we nog steeds niet helemaal zeker. Maar tijdens ons bezoek gaan onze gidsen een tipje van die sluier oplichten. Er is echter nog heel veel meer te beleven. Zo gaan we een wandeling maken door het Oertijdpark en zullen zien hoe de mensen zo’n vijfeneenhalfduizend jaar geleden leefden. Ook kun je de Keientuin bezoeken en verder is er nog het Kenniscentrum, waar te zien is en wordt uitgelegd waarom hier het Hondsrug UNESCO Geopark is gevestigd. Al met al heel erg de moeite waard en allemaal voor te proeven op de uitgebreide website van het Hunebedcentrum.

Na dit bezoek met rondleiding gaan we via mooie routes richting Veendam. Daar ontmoeten we elkaar voor het afscheid onder het genot van een drankje en hapje in het enige brouwhotel van de provincie Groningen, Brouwhotel Parkzicht. Sinds juni worden daar onder de noemer Bogdike Dutch Craftbeer maar liefst 8 verschillende soorten bier gebrouwen en natuurlijk geserveerd. De uitbater van het hotel zal jullie graag het een en ander over het brouwen uitleggen onder de rook van de mooie koperen ketels in het restaurant.

Voor de deelnemers die willen blijven eten biedt Brouwhotel Parkzicht voor de speciale prijs van € 25,00 p.p. een ‘Brouwers’ 3-gangen menu aan. En mocht je willen blijven overnachten, dan kan dat voor € 80,00 inclusief ontbijt per kamer, een reductie van € 20,00.

Trouwens dezelfde reductie heb ik ook weten te bedingen voor een overnachting in Hotel ‘De Hunzebergen’. De speciale prijs voor ons is daar € 95,00 inclusief ontbijt per kamer. Reserveren via Marion Borgeld van het hotel.

EVENEMENTGEGEVENS

Datum: zondag 28 april 2019

Ontvangst: vanaf 10.00 uur

Start van de toertocht: 11.00 uur

Aanmelden uiterlijk: zondag 21 april

Aanmelden via e-mail: regio-noord@jdch 

Aanmelden via telefoon: 06 – 511 583 55

Kosten: € 38.00 per persoon

Uiterlijk te voldoen:  21 april 2019

Te voldoen via:  NL93 RABO 0306 6192 61

t.n.v. G. de Vrieze o.v.v. Voorjaarsrit Noord

Startadres:

Fletcher Hotel-Restaurant De Hunzebergen
Valtherweg 36
7875TB EXLOO

Eindadres:

Brouwhotel Parkzicht
Museumplein 3
9641AD VEENDAM

Bij de aanmelding graag je lidmaatschapsnummer, mobiele telefoonnummer en het aantal deelnemende personen opgeven. Eventuele overnachting(en) zelf regelen. Diners kunnen ter plekke worden besproken.

VOETNOOT

Vanwege het doorslaand succes van het ‘Sauerland-weekend’ in 2018 gaat mijn regio dat nogmaals organiseren in 2020. En wel van 4 t/m 7 september. Aangezien het knusse familiehotel niet meer dan 18 kamers heeft en er nu al mensen zijn die zich hebben opgegeven kun je vanaf nu al reserveren met een aanbetaling van € 25,00 per kamer. Graag vóór 31 december 2019 overmaken op bovenstaand rekeningnummer o.v.v. Sauerland en lidmaatschapsnummer. Vol is echt vol! Er zijn nog twee kamers beschikbaar!