menu sluiten

Voorjaarsrit Overijsselse Vecht

claudia+van+oenen

AANKONDIGING

Vechtdalrit

Het team van regio Oost organiseert voor zondag 19 mei 2019 een rit door het mooie Overijsselse Vechtdal, langs de rivieren de Vecht, de Regge en de Reest. De start is in de buurt van Zwolle, namelijk bij Hotel Restaurant Het Roode Hert in Dalfsen. De rit eindigt in de omgeving van Balkbrug niet te ver van de A28.

Het Vechtdal is een gebied met schitterende landschappen, fraaie boerderijen, oude molens, sfeervolle stadjes, idyllische dorpen en mooie uitzichten. De rit op zondag 19 mei voert ons allereerst langs de veelal meanderende (kronkelende) Vecht. De Vecht ontspringt in Duitsland en stroomt via het Zwarte Water in het IJsselmeer.

We rijden langs het prachtige kasteel Rechteren. Wat later buigen we naar het zuiden af richting de Lemelerberg. Daar kunt u wandelen of het theehuis bezoeken. Na het heuvelachtige gebied rijden we door het dal van de rivier de Regge en langs kasteel Eerde door een bosgebied. Na enige tijd rijden we weer langs de Vecht richting onze lunchlocatie in de Rheezerbelten aan de rand van Hardenberg.

Na de lunch gaan  we via het stadje Hardenberg naar Gramsbergen; een origineel vestingstadje. Na Gramsbergen wordt de Vecht verlaten en voert onze route naar het westen richting Dedemsvaart. Hier zijn de bekende Tuinen van Mien Ruys een bezoek meer dan waard. De entreekosten bedragen € 9 per persoon en worden door ons arrangement NIET gedekt, dit omdat mogelijk niet iedereen tijd of interesse heeft hier uit te stappen.

Na dit bezoek gaan we richting Balkbrug en rijden langs het mooie en natuurlijke riviertje de Reest op de grens van Drenthe en Overijssel. Hier zitten vaak nog heel veel ooievaars! In deze omgeving bevindt zich ook onze eindbestemming, maar deze ligt op dit moment nog niet vast. Voor de eindbestemming zoeken we uiteraard naar een adres met een goede kwaliteit/prijs verhouding en niet te ver van de A28, zodat u na afloop de route naar huis snel kunt oppakken. Hier nemen we een drankje met een versnapering en voor degenen die zich daarvoor opgeven, staat er iets later ook nog een diner klaar.

We zien uw aanmelding graag tegemoet. Uw aanmelding is pas definitief zodra u uw inschrijfgeld heeft voldaan. De kosten zijn weer zeer beperkt: inclusief routebeschrijving en het inmiddels traditionele rallyschild € 27,50 per persoon. We houden rekening met een deelname van 60 equipes. Het aantal rallyschilden is hierop afgestemd. Mochten er meer equipes meedoen, dan kan voor hen geen rallyschild gegarandeerd worden. Dit heeft te maken met de vrij lange levertijd van deze schilden en de extra kosten die bijbestellen met zich meebrengen.

EVENEMENTGEGEVENS

Datum: zondag 19 mei 2019

Ontvangst vanaf: 9.30 uur

Start: tussen 10.30 uur en11.00 uur

Aanmelden uiterlijk: 12 mei 2019.
Aanmeldingen na die datum zijn ‘at the discretion’ van Peter Ruifrok

Aanmelden via e-mail: pruifrok@online.nl

Aanmelden via telefoon: 0570 – 591 150 of 06 – 119 231 66

Kosten: € 27,50 per person (inclusief lunch, routebeschrijving, rallyschild en drankje met versnapering op de eindbestemming)

Extra kosten (eventueel): Wilt u op de eindbestemming gezellig blijven dineren, dan zijn de extra kosten € 32,50 per persoon (3-gangen diner exclusief drankjes).

Uiterlijk te voldoen: 12 mei 2019

Te voldoen via: bankrekening NL92 INGB 0009 4644 00

Ten name van: Peter Ruifrok

Onder vermelding van vechtdalrit 2019 en uw JDCH-lidmaatschapsnummer

Startadres:

Hotel Restaurant Het Roode Hert
Hessenweg 41
7722 PJ Dalfsen
telefoon: 0529 – 433 043
e-mail: www.hetroodehertdalfsen.nl

Lunchadres:

Brasserie de Belten
Grote Beltenweg 11
7794 RA Rheeze
telefoon: 0523 – 262 264
e-mail: www.brasseriedebelten.nl

Einde en dineradres: nog niet bekend

Bij uw aanmelding met vermelding van uw lidmaatschapsnummer, vernemen wij graag met hoeveel personen u deelneemt en of u op de eindbestemming blijft dineren.