menu sluiten

Weekend Zeeland

DSC_1018

AANKONDIGING RIT REGIO ZUID WEST

Datum                  :              15/17 juni 2018

Naam rit              :              ZEELAND WEEKEND

Aanvang              :              Vrijdag 15 juni 2018        10:30 uur

Start adres         :              La Fortezza / Hellevoetsluis

Einde rit               :              Zondag 17 juni 2018

Eind adres          :              Restaurant “Meerzicht “ / Bruinisse

OMSCHRIJVING:

In 2015 heeft Regio zuid west al een keer een zeeland route georganiseerd en uitgestippeld, waarbij we overwegend het westelijke deel van deze provincie hebben bezocht en waar onder meer de deelnemers hebben mogen genieten van een mossel/oester maaltijd. Deze keer staat dit weekend in het teken van de watersnood ramp uit 1953 waarbij de provincie bijna geheel onder water is komen te staan na een enorme storm en gelijktijdig hoog water met gebroken dijken als gevolg.

Dit leeft nog steeds heel erg onder met name de oudere bevolking van de eilanden en men vindt dan ook overal herdenking tekens in de dorpen plus een heus watersnood museum welke we zeker zullen gaan bezoeken.

Om te zorgen dat dit nooit meer op deze manier kan voorkomen, zijn de Delta werken in gang gezet waarbij de zee armen (lees: open water) werden afgesloten door dammen , dijken en sluizen. Het enige open water is nu nog de Westerschelde vanwege de bevoorrading van Antwerpen. Onze zuiderburen zouden dat ons niet in dank afnemen, als we die ook nog zouden afsluiten.

Het weekend start in Hellevoetsluis waar we bij restaurant La Fortezza, verzamelen vanaf 10:30 uur waar de koffie met iets lekkers klaar staat. Om 12:00 uur wordt de lunch geserveerd. Hier krijgt u ook uw routeboek en routeschild. Na de lunch zetten we koers richting Bergen op Zoom . In het oudste hotel van Nederland Hotel De Draak zijn we dit weekend te gast.

De tweede dag zullen we besteden aan de watersnoodramp waarbij de routes u zullen voeren langs de diverse getroffen dorpjes met een bezoek aan het watersnood museum in Ouwerkerk.

Nu we toch weer in Zeeland zijn is wegens groot succes de lunch in een oester- en mossel restaurant geprolongeerd.

De derde dag wordt na het ontbijt een stadswandeling door Bergen op Zoom aangeboden. Daarna staat de dag in het teken van de weder opbouw,  van de kapotte dijken en huizen en de Deltawerken , waarbij een bezoek aan Neeltje Jans centraal staat. We gebruiken hier ook de lunch en eindigen het bezoek aan Neeltje Jans met een rondvaart, waarbij u een en ander nog eens vanaf het water kunt bekijken.

De rit voert ons verder naar de dam tussen Bruinisse en Oude Tonge, aan het Grevelingenmeer , overigens momenteel nog het grootste zoutwatermeer van West Europa.  In restaurant “Meerzicht” bij de dam nemen we afscheid van elkaar met de bekende afscheidsborrel.  U kunt er ook voor kiezen hier het afscheidsdiner te gebruiken, hiervoor hebben wij een speciaal menu afgesproken, natuurlijk wel bij aanmelden  voor de rit ook opgeven of u van het diner gebruik wilt maken.

Vanwege het hotel moeten we een maximum stellen aan het aantal deelnemers van 35 equipes, dus wees er snel bij ! Verdere gegevens volgen in de Gazette No. 3

AANMELDEN:

U kunt zich opgeven bij:  Jan Burghoorn (Regio coordinator),  Email : Jan@ifcnl.com, Tel. (06)-22420185

Onder vermelding van :

  • Aantal personen
  • Namen
  • Auto + kenteken
  • Deelname afscheidsdiner ja of nee

Kosten: € 305.00 per persoon op basis van 2 persoons kamer, € 30.00 per persoon optioneel afscheid diner 17/6 Bij aanmelding vermelden of u hieraan deelneemt.

Betalingsgegeves:

NL03 Abna 0640 3264 12
Tbc J Burghoorn Jdch
Ovm aantal deelnemers/auto