menu sluiten

Be proud, let’s celebrate 60 years of E-type

Beste Jaguar E-type bezitter,

Dat 2021 de geschiedenisboeken in zal gaan als een heel bijzonder jaar, dat zal zich niemand verwonderen, maar voor Jaguar liefhebbers heeft dit jaar nog een andere, gelukkig veel vrolijker betekenis: Het heugelijke feit dat de E-Type zijn 60ste verjaardag viert !

In 1961 werd de legendarische E-type op de autoshow van Geneve gepresenteerd, destijds sloeg deze auto in als een bom in de autowereld. Niet eerder werden in één ontwerp zoveel bijzondere aspecten samengevoegd tot een creatie welke zo baanbrekend was! De vormgeving, de prestaties, de wegligging en de aanschafprijs. Destijds zou niemand zich voorgesteld kunnen hebben in welke hoedanigheid de wereld er 60 jaar later uit zou zien! Hoe bijzonder is het dat die primaire kenmerken nog stand hebben gehouden in de hedendaagse moderne wereld, immers de vormgeving, prestaties en wegligging zijn nog steeds uniek te noemen. En hij heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht en respect verloren. Op straat wordt hij nog steeds vol bewondering nagestaard. Op de oude persfoto’s straalt onmiskenbaar de trots af van oprichter en toenmalige directeur van Jaguar, Sir William Lyons naast ‘zijn’ E-Type.

Uiteraard ben je als bezitter van een E-Type net zo trots, laten wij dit speciale moment dan ook gezamenlijk vieren!

Inmiddels is bekend dat het British Race Festival in Zandvoort op 3+4 juli niet door gaat, dus ook de regio NW dagen dan niet en het concours op 3 juli dus ook niet.
Zandvoort heeft voorgesteld om in plaats daarvan aan te haken bij het Historic Grand Prix gebeuren op 17 + 18 juli.
We zijn in overleg met Zandvoort en het de huidige planning is om zaterdag 17 juli het jaarlijkse JDCH concours te houden en op 18 juli ’60-jaar E-type’.

Dat wordt niet het enige 60-jaar E-type gebeuren: bij het Midzomer Event op 27 juni in Huijbergen op 27 juni, is het streven om daar ook veel (60?) E-type’s bij elkaar te krijgen.

Het grootste 60-jaar E-type evenement is echter gepland bij paleis Soestdijk tijdens het ‘Nationale Concours d ‘Élégance’ op 28+29 augustus.
We zijn in overleg met ‘Soestdijk’ en het streven is om zowel de zaterdag als de zondag met 60 E-type’s dat unieke evenement op te luisteren met de jarige.
De oproep voor deze 120 E-type’s zal breed verspreid worden.