menu sluiten

Regio Zuidwest

De JDCH Regio Zuidwest omvat een behoorlijk groot gebied. De begrenzing loopt grofweg ten zuiden van Haarlem schuin naar Utrecht en dan recht naar beneden België in. Daar valt aldus Zuid-Holland en een stukje van de provincie Utrecht in. Na de bestuurlijke herindeling is daar geheel Zeeland en West-Brabant bijgekomen.

Sinds 2015 bestiert een trio heren de Regio Zuidwest. Dat zijn achtereenvolgens Jan Burghoorn, Hans Koopman, en Nico Slegtenhorst. Het was even zoeken naar de beste afstemming van de taken onderling, maar die is fijngeslepen zodat dit actief viertal voor mooie evenementen voor de JDCH’ers kan organiseren.

Binnen onze Regio en dan met name Zuid-Holland bevinden zich – het moet gezegd – niet de meest autovriendelijke gedeelten van Nederland. Men rijdt veel tegen industriegebieden, Vinex-wijken, snelwegen, duizenden stoplichten en grote kernen aan. Het is dan ook om die reden dat we vaak de periferie opzoeken als startplaats zodat u ook eens rustig kunt rijden.

Voorne-Putten, Brabant en Zeeland lenen zich daar natuurlijk perfect voor. In de regel organiseren wij een viertal evenementen voor de JDCH-leden; twee in het voorjaar, één in de zomer en één in het najaar. Dit zijn deels eendaagse evenementen, maar – inmiddels een traditie – de juli-rit gaat, verdeeld over drie dagen, vaak een stukje verder van huis. Zo hebben we de Ardennen, Zuid-Limburg, West-Duitsland en Friesland al eens aangedaan.