Deze dag staat in het teken van de leuke dingen in het leven.
Voor de start is gekozen voor een goed bereikbare plek tussen Den Haag en Zoetermeer, waar koffie en zelf gemaakte appeltaart op u wachten.
Ontvangst; 9.15 uur in Restaurant Buytenhout aan de Oudeweg 100, 2631 PB Nootdorp telefoon; 015-3108199
Nadat u oude bekenden weer heeft begroet, hopelijk ook weer mag knuffelen en kennisgemaakt met de andere deelnemers, krijgt u nog wat aanvullende informatie en kunt u om 10.00 uur onderweg. Nico Slegtenhorst onze meesteruitzetter, heeft een route uitgestippeld met mooie uitzichten en wetenswaardigheden. De route eindigt in Zilverstad Schoonhoven, waar we u om 11.45 uur verwachten.
Schoonhoven is als Zilverstad bijna 700 jaar oud. Nadat de kasteelheren in de 14e eeuw opdracht gaven aan de eerste zilversmeden heeft de stad zich ontwikkeld tot een uniek centrum van zilverambacht, -industrie en -kunst.
In Schoonhoven vind je het nationale zilvermuseum, ‘s-werelds grootste collecties Nederlands en Schoonhovens zilver en de enige zilvervakopleiding van ons land. Maar ook modern zilver in ateliers, galeries en werkplaatsen van goud- en zilversmeden verspreid over de oude binnenstad. Na een korte wandeling gaan we een bezoek brengen aan het Zilvermuseum, waar we een rondleiding krijgen en ook de lunch gaan gebruiken. Schoonhoven verlaten zonder een bezoek aan de prachtige binnenstad is ondenkbaar, houd uw creditkaart maar paraat want er zijn veel mooie dingen te koop.
Naar verwachting zitten we om 14.00 uur weer in de auto, voor een mooie rit over de dijk langs de Lek en door het Groene Hart naar Oudewater.
Hier brengen we een bezoek aan de Biologische kaasboerderij de Ruyge Weyde. De boerderij is al 5 generaties een familiebedrijf, waar vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereid wordt van de melk van eigen koeien. Dit is de enige Biologische kaasboerderij in heel Nederland waar Boerenkaas uit ongepasteuriseerde melk wordt gemaakt, gecombineerd met een melkrobot en weidegang voor de koeien.
Logisch dat we hier rond geleid worden, zien hoe kaas gemaakt wordt en een kaasproeverij krijgen, maar er is ook volop mogelijkheid kaas en andere boerenproducten te kopen. We sluiten hier ook de dag af met een drankje en een hapje.
Inschrijven: dit evenement is volgeboekt.






