menu sluiten

Regio’s

Met ca. 2000 leden verspreid door heel Nederland is het lastig om vanuit één punt contact te houden met alle leden en om goede evenementen en ritten te organiseren. De Jaguar Daimler Club Holland werk daarom het regio’s met in elke vrijwilligers die de mooiste plekjes kennen en daar sfeervolle ritten uitzetten.

Regio’s bieden de mogelijkheid om activiteiten (ritten, koffiebijeenkomsten, technische meetings e.d.) in de eigen streek of provincie(s) te organiseren. Leden die ook belangstelling hebben om in een regioteam te participeren, kunnen contact opnemen met een van de onderstaande regiocoördinatoren.

Regio-indeling

Nederland is verdeeld is 5 regio’s: Noord, Oost, Noordwest, Zuidwest en Zuid.
De regiocoördinatoren zijn respectievelijk: Gerrie de Vrieze, Peter Ruifrok, Dick van Laar, Jan Burghoorn en Martin Fooks.
Op onderstaand kaartje is de nieuwe indeling met 2-cijferige postcodegebieden aangegeven. De aangegeven cijfers zijn de eerste twee cijfers van uw postcode.

Postcode indeling

Regio Noord: 83 t/m 99; 78 en 79;
Regio Oost: 65 t/m 77; 80, t/m 82; 35; 37 t/m 40; 13;
Regio Zuid: 50 t/m 64; 41 en 42;
Regio Zuidwest: 22 t/m 34; 43 t/m 49;
Regio Noordwest: 10,11,12,14 t/m 21; 36.

Tenslotte willen we nogmaals benadrukken, dat alle evenementen in feite een landelijk karakter hebben, omdat elk JDCH lid te allen tijde welkom is.

Maak kennis met uw Regiocoördinatoren

 • Gerrie de Vrieze

  Regiocoördinator Noord

  Gerrie leidt het team vrijwilligers wat verantwoordelijk is voor de organisatie van een aantal jaarlijkse evenementen in het noorden van het land.

 • Regio Noord

  Met 3 leden runnen wij de activiteiten van Regio Noord, waarbij ikzelf de trekkersrol vervul. Bij ons staat gezelligheid hoog in het vaandel. Naast een voor- en najaarsrit organiseren wij elk jaar een traditioneel Pannenkoekendiner. Het bezoek aan een Pannenkoekenrestaurant wordt dan gecombineerd met een cultureel element. Ook aan een technische meeting geven wij zo veel mogelijk invulling.

 • Jan Burghoorn

  Regiocoördinator Zuidwest

  Jan  is de enthousiaste organisator van de club in de randstad, Zeeland en West-Brabant.

 • Regio Zuidwest

  De JDCH Regio Zuidwest omvat een behoorlijk groot gebied. De begrenzing loopt grofweg ten zuiden van Haarlem schuin naar Utrecht en dan recht naar beneden België in. Daar valt aldus Zuid-Holland en een stukje van de provincie Utrecht in. Na de bestuurlijke herindeling is daar geheel Zeeland en West-Brabant bijgekomen.

  Sinds 2015 bestiert een trio heren de Regio Zuidwest. Dat zijn achtereenvolgens Jan Burghoorn, Hans Koopman, en Nico Slegtenhorst. Het was even zoeken naar de beste afstemming van de taken onderling, maar die is fijngeslepen zodat dit actief viertal voor mooie evenementen voor de JDCH’ers kan organiseren.

  Binnen onze Regio en dan met name Zuid-Holland bevinden zich – het moet gezegd – niet de meest autovriendelijke gedeelten van Nederland. Men rijdt veel tegen industriegebieden, Vinex-wijken, snelwegen, duizenden stoplichten en grote kernen aan. Het is dan ook om die reden dat we vaak de periferie opzoeken als startplaats zodat u ook eens rustig kunt rijden.

  Voorne-Putten, Brabant en Zeeland lenen zich daar natuurlijk perfect voor. In de regel organiseren wij een viertal evenementen voor de JDCH-leden; twee in het voorjaar, één in de zomer en één in het najaar. Dit zijn deels eendaagse evenementen, maar – inmiddels een traditie – de juli-rit gaat, verdeeld over drie dagen, vaak een stukje verder van huis. Zo hebben we de Ardennen, Zuid-Limburg, West-Duitsland en Friesland al eens aangedaan.

 • Dick van Laar

  Regiocoördinator Noordwest

  Maakt samen met de rest van het team van regio Noordwest van elk evenement weer een feestje.

 • Regio Noordwest

 • Peter Ruifrok

  Regiocoördinator Oost

  Peter Ruijfrok leidt het team van Regio Oost. Elk jaar organiseren zij een aantal evenementen in het oosten van het land.

 • Regio Oost

  De JDCH Regio Oost is geografisch één van de grotere JDCH-regio’s en beslaat het oosten en het midden van het land. Binnen deze regio wonen ruim 400 JDCH-leden. De regio is rijkelijk bedeeld met landschappelijk schoon en is zeer gevarieerd: Salland, Twente, de Achterhoek, de Zeven Heuvelen (Nijmegen/Groesbeek), de Betuwe, de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en de Polders maken er deel van uit.

  Coulisselandschap, rivierenlandschap, heuvels, polders, bossen, grote landhuizen en kastelen, musea, een lang stuk grensgebied met Duitsland…het is er allemaal ruim voorhanden! Met een team van zes mensen organiseert Regio Oost ieder jaar meerdere ritten en evenementen, waarbij we proberen al deze onderdelen zo goed mogelijk aan bod te laten komen en te bezoeken.

  Daarnaast zijn de organisatoren van het jaarlijkse JDCH Concours d’Élégance, dat steeds in een wisselende regio plaatsvindt, onderdeel van ons team.

 • Martin Fooks

  Regiocoördinator Zuid

  Martin, is de enthousiaste organisator van de club in de regio-zuid.

 • Regio Zuid

  De JDCH-leden die al wat langer lid zijn weten nog dat deze regio vroeger Regio Zuid-Oost heette. Geografisch gezien omvat de regio een heel klein stukje van de provincie Utrecht, het oostelijk deel van de provincie Noord-Brabant en de provincie Limburg.

  In deze regio vindt u wellicht de meest variërende landschappen; van weidse landschappen in Noord-Brabant tot het pittoreske Limburgse Heuvelland. Allemaal met een eigen karakter! Wat ze echter gemeen hebben is de bourgondische levensstijl die altijd terug te vinden is in de evenementen die in en door deze Regio georganiseerd worden.
  Al vroeg in het jaar, in januari, is de JDCH elk jaar vertegenwoordigd bij InterClassics & TopMobiel. Dit is de grootste klassiekerbeurs in de Euregio en misschien wel daarbuiten waar, naast de schitterende klassiekers, altijd unieke exemplaren te zien zijn die u wellicht maar één keer in uw leven ziet. U kunt op deze beurs ook terecht voor het scoren van een onderdeel dat u al lang zocht.

  Ook staat ieder jaar British Car and Autojumble in Waalwijk op ons Regio-programma. Dit is een vrijblijvend evenement waar vele duizenden mensen met een hart voor Engelse automobielen bij elkaar komen. Er heerst altijd een feestelijke stemming met muziek, een hapje en een drankje of een picknick.

  Elk jaar proberen we een Limburg-Weekend te organiseren; een meestal driedaags evenement ergens in Limburg waarin we genieten van mooie landschappen, wegen, lekker eten, gezelligheid en natuurlijk niet te vergeten onze mooie auto’s.
  Met de inzet van tal van clubleden is het mogelijk om al deze leuke dingen te kunnen organiseren.