menu sluiten

Champagnereis

champagne

Aankondiging Champagne-reis woensdag 13 t/m zondag 17 april 2022

Door: Jan Bouman / Peter Meijer – Buitenlandcommissie

Mooie auto’s en Champagne, een opwindende combinatie, mits met mate genoten.

Na de succesvolle voorjaarsrit in 2019 naar het Bergische Land in Duitsland, was het plan om voorjaar 2020 de neuzen van onze bolides naar het zuiden te richten, en wel naar de Franse Champagnestreek. Deze mooie streek  ligt direct ten zuiden van Reims in het Marne departement. Bekende steden zijn naast Reims, Épernay, Châlons-en-Champagne en Château-Thierry. Helaas kon de reis in 2020 en ook in 2021 om bekende redenen niet doorgaan. Maar 3x is scheepsrecht, vandaar dat deze mooie rit nu voor april 2022 gepland staat.

Vanwege de afstand – ruim 400 km van Utrecht naar Reims – hebben we besloten om op woensdag aan te rijden i.p.v. op donderdag. De eerste stop is een hotel in de buurt van Dinant. Van daar rijden we via een interessante route en het mega-fort van Sedan naar Reims. Ons voornaamste hotel ligt in het hart van Reims omdat dat de enige plaats is met grote hotels en tevens een goede startlocatie voor onze ritten.

Het betreft een zeer fraai nieuw hotel met een korte loopafstand naar de beroemde kathedraal en de leuke bruisende binnenstad!

Maar, zo zit er in Reims bijvoorbeeld ook het Musée-Automobile-Reims-Champagne en hebben veel Champagnehuizen hier hun statige onderkomens.

Voor de vrijdag en zaterdag zijn mooie routes door de Champagnestreek voorzien. Met mogelijkheden te over om de wijnboeren uit hun winterslaap te wekken, Champagne-kelders te bezoeken en hier en daar te proeven van deze tintelende drank.

Op een van de avonden vormt een feestelijk diner wederom het hoogtepunt van de reis. Ook zullen we gezamenlijk twee Champagnehuizen bezoeken, een groot en een klein.

De zondagmorgen gaat het dan weer huiswaarts en zwaaien we u na een korte lunch in Maison Leffe in Dinant weer uit.

We hopen veel nieuwe deelnemers en oudgedienden in het voorjaar te mogen verrassen met een leuke en ongetwijfeld inspirerende 5-daagse voorjaarsrit.

EVENEMENTGEGEVENS

Datum: woensdag  13 t/m zondag 17 april 2022

Startlocatie: Hotel Castel de Pont-a-Lesse in de omgeving van Dinant

Hotel wo: https://casteldepontalesse.be/nl/  4 sterren

Hotel do-zo: https://www.lacasernechanzy.com/ 5 sterren

Aanmelden: Digitaal aanmelden en aanbetalen via de JDCH website, klik hier. Denk eraan, u moet eerst als lid inloggen!

Contact bij vragen:

via email: buitenland@jdch.nl

via telefoon: (06)-31.00.25.02 (Peter Meijer) of (06)-20.34.66.65 (Jan Bouman)

Kosten: Dankzij stevig onderhandelen hebben we de oude prijs kunnen handhaven: € 1.400 per equipe op basis van 2 personen in een 2p kamer met halfpension, woensdag t/m zondag (4 nachten). Prijs nog wel onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen.

Aanbetaling €125 per persoon (€250 per equipe 2p).  De resterende reissom uiterlijk 1 februari 2022 te voldoen.