menu sluiten

Champagnereis – UITGESTELD

champagne

***UITGESTELD***

Aankondiging Champagne-reis woensdag 13 april 2022

Vanwege de huidige reisbeperkingen is deze buitenlandreis opnieuw een jaar uitgesteld tot april 2022.

Nadere informatie volgt na de zomer.

Door: Jan Bouman / Peter Meijer – Buitenlandcommissie

Mooie auto’s en champagne, een opwindende combinatie, mits met mate genoten. Na het succes van de voorjaarsrit in 2019 naar het Bergische Land in Duitsland, was het plan om voorjaar 2020 de neuzen van onze bolides naar het zuiden te richten, en wel naar de Franse Champagne streek. Deze mooie streek  ligt direct ten zuiden van Reims in het Marne departement. Bekende steden zijn naast Reims, Épernay, Châlons-en-Champagne en Château-Thierry. Helaas kon de reis in 2020 en 2021 om bekende redenen niet doorgaan. Vandaar dat deze nu voor 2022 gepland staat.

Vanwege de afstand – ruim 400 km van Utrecht naar Reims – hebben we besloten om op woensdag aan te rijden i.p.v. op donderdag. De eerste stop is een hotel in de buurt van Dinant. Van daar rijden we via een interessante route en het mega-fort van Sedan naar Reims. Ons voornaamste hotel ligt in het hart van Reims omdat dat de enige plaats is met grote hotels en tevens een goede startlocatie voor onze ritten.

Het betreft een zeer fraai nieuw hotel met een korte loopafstand naar de beroemde kathedraal en de leuke bruisende binnenstad!

Maar, zo zit er in Reims bijvoorbeeld ook het Musée-Automobile-Reims-Champagne en hebben veel Champagne huizen hier hun statige onderkomens.

Voor de vrijdag en zaterdag zijn mooie routes door de champagne streek voorzien. Met mogelijkheden te over om de wijnboeren uit hun winterslaap te wekken, champagne-kelders te bezoeken en hier en daar te proeven van deze tintelende drank.

Op een van de avonden vormt een feestelijk diner wederom het hoogtepunt van de reis. Ook zullen we gezamenlijk twee champagnehuizen bezoeken, een grote en een kleine.

De zondagmorgen gaat het dan weer huiswaarts en zwaaien we u na een korte lunch in Maison Leffe in Dinant weer uit.

We hopen veel nieuwe deelnemers en oudgedienden in het voorjaar te mogen verrassen met een leuke en ongetwijfeld inspirerende 5-daagse voorjaarsrit.

EVENEMENTGEGEVENS

Datum: woensdag  7 t/m zondag 11 april 2021

Startlocatie: Hotel in de omgeving van Dinant

Hotel wo: https://casteldepontalesse.be/nl/  4 sterren

Hotel do-zo: https://www.lacasernechanzy.com/ 5 sterren

Vooraanmelding via email: buitenland@jdch.nl

Vooraanmelding via telefoon: (06)-31.00.25.02 (Peter Meijer) of (06)-20.34.66.65 (Jan Bouman)

Aanmelden: Digitaal aanmelden via de JDCH website, denk eraan, u moet eerst als lid inloggen: https://www.jdch.nl/evenement-inschrijven/?eid=6

Kosten: Huidige schatting € 1.400 per equipe op basis van 2 personen in een 2p kamer met halfpension, woensdag t/m zondag

Aanbetaling: € 250 per equipe (2p) te voldoen bij definitieve aanmelding. De resterende reissom uiterlijk 15 februari 2021 te voldoen.