menu sluiten

La Route Napoleon

Tiengemeten_NAMO43353 klein

Route NAPOLEON                 Zaterdag 11 september 2021

Ondanks de problemen met COVID-19 in 2020 slaagden wij als team zuid west er toch in een rit te organiseren op 5 september vorig jaar welke inclusief beperkingen, enorm veel aandacht kreeg waardoor we weer gesterkt waren om met volle kracht 2021 binnen te stomen en voorbereidingen te gaan treffen voor de gebruikelijke evenementen ( eventueel met beperkingen) welke wij jaarlijks organiseren.

We beginnen op Zaterdag 11 september 2021 met de voorjaarsrit.

We starten in Barendrecht, vanwaar we na een kopje koffie met “wat” erbij onze bolides zuidwaarts de Hoekse Waard insturen en op zoek gaan naar de weg welke Napoleon heeft gereden om zijn veroveringen te bekijken. Nederland was immers in die tijd een onderdeel van het Franse rijk.

Weinigen zullen weten, dat een stukje van deze route door de Hoekse Waard liep waarvan 2  gedenkstenen nog daaraan  herinneren. Via slingerweggetjes gaan we hiernaar op zoek.

De lunch zal worden genuttigd op het eiland Tiengemeten. Omdat we toch door de Hoekse Waard zwerven leek het ons een leuk idee om dit eiland met een bezoek te vereren. We parkeren de auto     bij de pont en varen in 10 minuutjes naar de overkant waar we een eenvoudige lunch met kroket gebruiken en een wandelingetje zullen maken o.l.v. een natuurmonumenten gids die ons de ins en        outs verteld over dit uitzonderlijke stukje Nederland.

Na dit bijzondere uitstapje gaan we weer met het pontje terug naar onze Jaguars om via een ander  stuk van de Hoekse Waard , over smalle dijkjes en bochtige polderweggetjes te eindigen bij de Koningshoeve te Klaaswaal waar we na de gebruikelijke afscheidsborrel met een hapje afscheid        van elkaar kunnen nemen. Natuurlijk is er voor de diehards de mogelijkheid voor een gezamenlijk diner waarvoor u zich bij inschrijving kunt opgeven.

De mogelijkheid bestaat dat, vanwege de Corona crisis en de beperkingen, we de start – en  eindlocatie dienen te wijzigen, maar daar krijgt u t.z.t., na inschrijving , automatisch bericht over. Op dit moment zijn dit de voorlopige adressen.

EVENEMENT GEGEVENS:

Datum                                   Zaterdag 11 september 2021

Start locatie                          Brasserie Vrijenburg, Vrijenburgweg 2, 2993 CB Barendrecht

Verzamelen                          v.a. 09:30 uur

Vertrek                                   10:00 uur

Kosten                                   € 47,00 per persoon

Inbegrepen zijn                      koffie met gebak , pontkosten, gids, lunch, afscheid borrel met snack

Alternatief diner                     € 30,00 per persoon

Aanmelden                           J.Burghoorn

Email                                     regio-zuidwest@jdch.nl

Telefoon                               0622 420185

o.v.v.                                     namen deelnemers, lidnummer , 06 nummer