menu sluiten

Lange Buitenlandreis 2022 Hannibal – over de Alpen

Schwarzwald

Het Lustrumjaar 2022 dient zich al snel aan. Gezien er nog steeds een virus in de wereld rondwaart liggen de voorbereidingen voor onze reizen al meer dan 1,5 jaar volledig stil.

Als we niet kunnen reizen en rijden, is het moeilijk voorbereiden. Vandaar dat de rit in dit Lustrumjaar korter is dan gewoonlijk. We hopen dat in 2023 goed te maken!

We trekken met onze Daimlers en Jaguars in 11 dagen over de Alpen, een pak sneller dan de olifanten dat deden in 218 v.Chr… We doen dat met in totaal 4 stops (hotelschema: 3-3-2-2 nachten).

De kick-off is in de omgeving van Stuttgart, ofwel het Mercedes Benz Museum of het mooie Schloss Ludwigsburg (1718). Het Zwarte Woud is naast historie ook hip, er wordt zelfs dry gin gemaakt.. We rijden een dag over kleine wegen in de sporen van de Baiersbronn classic rally. Vanuit ons luxe hotel in de buurt van Baiersbronn rijden we dagetappes via de Schwarzwaldhochstrasse en beklimmen met de auto de hoogste berg in de regio: de Feldberg.

Ons tweede hotel ligt uiterst pittoresk aan de oevers van de Bodensee, met ook uitzicht op de Alpen. Wat is deze regio veelzijdig zeg, we waren verbaasd bij de voorbereidingen. Moderne musea, zoals Art & Cars in Singen, de watervallen van Schaffhausen, industrieel erfgoed van Zeppelin en Dornier en oude burchten komen samen rondom het meer. Welke wij niet alleen ronden, maar ook een dag de Duitse Allgäu in gaan en een rondje Vorarlberg doen.

Daarna staat bergwerk op het menu! Via de Julierpass komen we bij ons hotel in Art-Nouveau stijl in St. Moritz aan.

We rijden een rondje via de reuzen van de Alpen, de Malojapas en de Berninapass.

Het laatste hotel ligt in het prachtige pastorale Süd-Tirol, wat een paradijs voor eco-toerisme en biologisch culinair eten is geworden. We bereiken Merano via de befaamde Stelvio pas (waar op de top marmotten gekocht kunnen worden). Met zijn hoogte van 2757m, de hoogste pas die we rijden. Remmen, koeling en motor nakijken dus!

Genoeg te doen en te zien dus deze reis. Gaat u mee?

Meer info van de reizen en de kosten worden binnenkort bekend gemaakt via de JDCH website & Gazette. Wanneer er weer fysieke activiteiten gehouden mogen worden zullen we ook enkele presentaties geven.

Wenst u meer info, zendt u dan een mail aan ons: Buitenland@JDCH.nl .

In het kort:

START: 19 juni 2022 regio Stuttgart

EINDE: 29 juni 2022 Merano

HOTELS: 4, 10 nachten-11 dagen

AFSTAND: ong. 1900km (zonder heen-/thuisreis)