‘Drenthe in herfstkleuren’ – regio Noord

najaarrit 749x500

Drenthe in herfstkleuren­

Op het moment dat ik deze aankondiging schrijf is alles nog fris groen en in volle bloei. Maar op de dag dat we onze najaarsrit gaan rijden laat de natuur zich in een heel ander kleurenpalet zien. Ook mooi, zeker weten.

Door: Gerrie de Vrieze

Schitterende herfstkleuren , vooral ook in de provincie Drenthe, de thuishaven van Carla Schuitema uit het team van regio Noord. Samen met haar partner Abel heeft zij onze najaarsrit van zondag 8 oktober uitgezet die zelfs ook een stuk grensoverschrijdend is, provinciaal gezien dan. ’s Ochtends gaan we niet alleen door bossen maar ook langs water en over dijken. We gaan vanaf het startpunt Havesate de Havixhorst in buurtschap De Schiphorst langs de Reest via het Nationaal Park de Weerribben-Wieden over dijken naar het pittoreske Blokzijl. Daarna gaat het richting de bossen van Diever waar we van ons lunchbuffet zullen genieten bij Landhotel Diever. Een hotel op een bijzondere plek, bijna verscholen in de bossen.

Na de lunch gaan we door de ‘wouden’ van Drenthe richting de Hondsrug. Karakteristieke dorpjes, mooie vennetjes en bloeiende heidevelden waar het Drentsche schaap en de Schotse Hooglanders vrij spel hebben. De rit eindigt in Odoorn bij restaurant De Boshof met natuurlijk een drankje en een hapje. En vanzelfsprekend gezellig nog even napraten over de belevenissen van de afgelopen dag. Restaurant De Boshof heeft trouwens voor onze club een speciaal driegangen menu samengesteld. Met een keuze uit vlees of vis voor de prijs van 25 Euro. Dit is optioneel en niet inbegrepen in de deelname prijs. Wilt u gebruik maken van dit diner graag even vermelden bij uw opgave.

 

EVENEMENTGEGEVENS

Datum                                zondag 8 oktober

Inloop                                 vanaf 9.30 uur

Start van de rit                  vanaf  10.30 uur

 

Startadres                         Havesate ‘De Havixhorst’

De Schiphorsterweg  34-36

7957ZG  De Wijk

 

Aanmelden UITERLIJK     1 oktober 2017

Aanmelden via email       regio-noord@jdch.nl

 

Kosten                                € 27,00 per persoon

UITERLIJK te voldoen       1 oktober 2017

Te voldoen via                   NL93 RABO 0306 6192 61

Ten name van                   G. de Vrieze te Blijham

Onder vermelding van    Najaarsrit plus uw lidmaatschapnummer