menu sluiten

Don’t get caught by our Fashion Police!

1
Publicatiedatum: 4 augustus, 2022

Voor ons aanstaande lustrum op 3 september aanstaande, met als thema Goodwood, nodigen wij alle deelnemers uit om ook ‘period-correct’ gekleed in Groenekan aan te komen. Het geeft deze bijzondere gebeurtenis dan nog meer glans en een ‘throw back in time’.

Mocht u zich niet op uw gemak voelen in een driedelige Tweed outfit, de coureurs van toen waren echt minder dik aangekleed, dan volstaat een broek met polo een paar oude en versleten race-schoenen natuurlijk ook. Niemand weet tenslotte met welk type Jaguar of Daimler u gekomen bent!

Het verhaal van het Argentijnse herenmodemerk Suixtil leest als een spannend jongensboek dat begint in 1948. Het jaar waarin de Argentinean Automovil Club (ACA) een team met nationale topcoureurs Juan Manuel Fangio, Benedicto Campos, Jose Froilan Gonzalez en Onofre Marimon naar Europa stuurt om aan de F2 en F1 Kampioenschappen mee te doen. Het Escuderia Suixtil droeg als eerste ter wereld eigen teamkleding en ging met absoluut topmateriaal als Maserati 4CLT/48 en Ferrari Tipo 166 F2 van start. Suixtil leverde de racekleding: een lichtblauwe broek en een geelwit shirt met korte mouwen, met daarop het gedistingeerde, rood geborduurde Suixtil logo. Doordat Fangio zijn kleding aan collega-coureurs zoals Moss en Hill cadeau gaf, werd Suixtil de must have voor elke coureur in die tijd.

De Benelux agent van Suixtil reageerde zeer enthousiast op ons initiatief en biedt alle JDCH leden tot 30 augustus a.s. 25% korting aan op alle kleding van Suixtil. Helmen, tassen en schoenen zijn helaas uitgesloten. U dient wel uw lidmaatschapnummer te vermelden bij uw bestelling.

U kunt een e-mail sturen naar info@suixtil.nl of bellen naar 06-41500197.

Voor de dames onthouden wij ons van enig advies daar zij zich altijd wel weten te kleden!

Wij kijken uit naar uw komst.

www.suixtil.nl