Felipe Massa test bij Jaguar

Formule E 1024x661

Williams Martini Racing F1-coureur Felipe Massa genoot met volle teugen tijdens zijn test bij het Panasonic Jaguar Racing. Volgens Massa is de Formule E-bolide totaal anders dan de auto’s in de Formule 1 waar hij tot nu toe in gereden had. De 35-jarige Massa leek een overstap naar de Formule E klasse te maken in 2017, na zijn bekendmaking in 2016 dat hij het voor gezien hield in de Formule 1.

Door zijn vertrek kreeg debutant Lance Stroll een kans om te laten zien wat hij waard is bij Williams. Echter door het plotselinge vertrek van Nico Rosberg bij het Mercedes AMG Petronas Formule 1 Team, kwam er een totaal nieuwe definitie van het Silly-Season oftewel stoeltjesdans op gang. Uiteindelijk resulteerde het in een Valtteri Bottas die van Williams naar Mercedes ging, terwijl Massa terugkeerde bij Williams en Pascal Wehrlein, testcoureur bij Mercedes vertrok naar Sauber F1.

Ondanks dat Massa een vol F1-seizoen in het
vooruitzicht heeft, bevestigde Jaguar vorige week dat de Braziliaan een test zou doen in hun Formule E bolide, het I-Type. Dit gebeurde op verzoek van de Formule E organisatie. “Ik wil Jaguar bedanken voor deze kans. Het was een hele ervaring, een Formule E auto is totaal anders dat alles waar ik tot nu toe in gereden heb,” zei Massa na de test. “Het verschil in kracht, remmen, banden en downforce betekent dat een heel andere rijstijl. Ik ben blij met de ervaring en wat ik ervan geleerd heb. Het was een leuke dag.”

Massa heeft de test gedaan tijdens een ontwikkelingsdag van Jaguar voor het vierde seizoen van de raceklasse. Met de restrictie dat een auto uit seizoen 2016 werd gebruikt. Mocht de Braziliaan ervoor kiezen naar de Formule E te gaan aan het einde van het jaar, dan is het mogelijk dat hij gaat deelnemen aan het vierde seizoen. De klasse zal naar alle verwachtingen starten in Hong Kong aan het begin van December. Jaguar zal terugkeren op de circuits met de coureurs Mitch Evans en Adam Carroll in Buenos Aires op 18 februari.

Bron: Race Express