Jaguar deponeert 29 nieuwe namen

105893-jaguar-f-type-v6-s-italian-racing-red-10

Wie bij automerken in de toekomst wil kijken, heeft niet veel mogelijkheden. De meeste bedrijven laten om voor de hand liggende redenen immers liever niet in hun kaarten kijken. Daarom wordt er gewerkt met gecamoufleerde prototypes wanneer auto’s niet anders kunnen dan de weg op gaan. Een ander gegeven waar ze niet omheen kunnen, is de registratie van benamingen. En daar valt soms ook al wat uit op te maken, al registreren de merken doorgaans veel meer namen dan ze ooit van plan zijn te gebruiken. Jaguar Land-Rover liet er net 29 (!) beschermen.

Meer -Types: Jaguar gebuikte namen als de E-Type of X-Type al in het verleden. Maar tegenwoordig is het alleen de F-Type die zich ervan bedient. En toch registreerde het merk de namen P-Type en T-Type. Bij de XE werden afgeleiden iXE diXE XEdi en XEi gedeponeerd. Dat ruikt naar hybrideversies.

Een lading Coupé’s: De Britten kunnen zich ook opmaken voor de introductie van een resem coupé’s, als je de lijst bekijkt. Daarin vind je immers de C-XE, CXF en CXJ, terwijl het bedrijf ook de bescherming voor XJS verlengde.

Bron: Auto55