menu sluiten

LISTER STEALTH!!

lister_stealth_side-motion

LISTER STEALTH IS JAGUAR F-PACE MET MEER POWER

Lister is een Brits automerk dat vooral werkt op basis van bestaande modellen. Tegenwoordig toch, deze Stealth is daar het recentste voorbeeld van.

In Jaguar-land heeft de F-Pace in zijn krachtigste versie – de SVR – een 550 pk sterke 5.0 V8 aan boord. Reis je wat verder, dan kom je sinds vandaag bij Lister uit. Die kietelden de V8 Supercharger op naar 675 pk, waarmee je in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u flitst. De topsnelheid bereikt deze Brit pas bij 312 km/u, want snelheidsbegrenzingen lapt deze Brit aan zijn laars. Daarmee leunt hij aan bij die andere Lister, de LFT-C die hetzelfde vermogen aanhoudt.

Lister houdt het niet alleen bij de motor, ze zorgen voor hun eigen badges rondom rond. Verder behoudt hij het uiterlijk dat Jaguar aan de F-Type SVR gaf, al voerden ze een aantal kleine aanpassingen uitvoeren. Een aangepaste vooorbumper met twee grotere luchthappers en een koolstofvezel diffusor achterop zijn er daar twee van. Ook de side skirts en wielbogen worden bij Lister in koolstofvezel vervaardigd.

Binnenin kan de klant kiezen tussen 36 kleuren en maar liefst 90 verschillende stikselopties. De bekleding van sportzetels, dashboard, stuurwiel en zelfs dakhemel is uitgevoerd in Weir-nappa leder.