Mini facelift voor F-type

jaguarftype18myrerunapp1024x661

Het lijkt alsof het gisteren was, maar In 2011 toonde Jaguar tijdens de IAA van Frankfurt de C-X16, een studiemodel die uiteindelijk op de markt zou komen als F-Type. In 2012 debuteerde de F-Type Convertible in Parijs, een jaar later kreeg die zonaanbidder gezelschap van de F-Type Coupé. Inmiddels zijn we beland in 2017 en krijgt de Britse pretmachine een subtiele facelift, en het Autosalon van Brussel mag met deze eer gaan strijken.

Een grote facelift kan je het niet noemen. Dat hoefde ook niet want het lijnenspel werd alom bejubeld. Wat stijldetails om de boel fris te houden, meer is het niet. Verder dan de LED-koplampen aan de buitenkant en in de dagrijlichten ingewerkte knipperlichten gaat het niet. Tenzij je al wil meerekenen dat de tint van de achterlichten wat donkerder werd.

Binnenin is er meer nieuws, maar verwacht ook hier geen wereldschokkende veranderingen.

Jaguar schroeft dunnere, lichtere stoelen in de F-Type die voor een gewichtsreductie van 8 kilo zorgen. Voortaan zijn Sport- en Performance-stoelen leverbaar. Binnenin krijg je enkele nieuwe details in chroom en aluminium en heb je de keuze uit meer kleuren.

Het blijft niet bij bovenstaande aanpassingen. De Jaguar krijgt bij zijn facelift een nieuw, sneller infotainmentsysteem met een touchscreen van 8 duim. Het systeem belooft volledig mee met zijn tijd te zijn op vlak van connectiviteit, met op de koop toe integratie met een GoPro-camera en een specifieke smartphone-app, “ReRun”. Daarnaast vermelden de Britten ook nog een semi-autonome parkeerfunctie.

R-Dynamic en 400 Sport. De F-Type-modellen met V6-motor krijgen er een extra uitvoering bij: R-Dynamic. Die krijgt specifieke 19- of 20-duimsvelgen en heel wat glanzend zwarte accenten aan de buitenkant. Tot slot is er de 400 Sport. Die is alleen dit modeljaar verkrijgbaar, puurt 400 pk uit de V6 met compressor, en is verkrijgbaar met achter- of vierwielaandrijving. De 400 Sport krijgt niet alleen specifieke kleuren en logo’s, maar ook een eigen chassisafstelling en stevigere remmen.