menu sluiten

Nieuwe F-type GESPOT

f-typenew749x500

Tekst: Lars Krijgsman “Autonieuws”

De F-type draait inmiddels al wat jaartjes mee en achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe, tweede generatie. De eerste ingepakte exemplaren maken nu hun testkilometers.

De F-type werd in 2012 gepresenteerd en daarmee is de Engelse schone niet bepaald meer de jongste te noemen. Jaguar heeft door de jaren heen zijn best gedaan het model actueel te houden, niet alleen door nieuwe motoren in de auto te introduceren, maar ook door een subtiele facelift op het model door te voeren. Van op detailniveau bijschaven lijkt straks geen sprake meer te zijn. Jaguar is namelijk aan het testen geslagen met een grondig vernieuwde F-type.

Deze ingepakte F-type, die op de Nürburgring-Nordschleife werd gesnapt, draagt een koets die sterke gelijkenissen vertoont met die van het huidige model, al zijn er toch diverse duidelijk nieuwe elementen waar te nemen. Dat begint al bij de koplampen. De kijkers die op dit testmodel te zien zijn, zijn namelijk veel platter dan de verlichting die Jaguar momenteel op de F-type monteert. Daarnaast krijgt de auto een nieuwe motorkap, een nieuwe grille én nieuwe voorschermen. Ook achterop is nieuwe, plattere verlichting zichtbaar. Lager op de kont lijkt Jaguar een duidelijk afwijkende bumper te hebben geplaatst. De centraal geplaatste trapeziumvormige uitlaat wijst erop dat hier een F-type rondgaat met de 2.0 viercilinder in zijn lange neus. Reken in elk geval weer op de een zescilinder én op een V8. Deze tweede generatie F-type maakt zeer waarschijnlijk gebruik van een vernieuwde, doorontwikkelde versie van de aluminium basis die door het momenteel actuele model wordt gebruikt.