Vanaf 2020 elke nieuwe Jaguar en Land-Rover elektrisch

jaguarsayerapartment 1024b

De Britse auto fabrikant Jaguar Land Rover, die eigendom is van het Indiase Tata Motors, heeft laten weten dat het vanaf 2020 alle nieuwe modellen van een elektromotor gaat voorzien.

“EVERY JAGUAR AND LAND ROVER LAUNCHED FROM 2020 WILL BE ELECTRIFIED”.

Bovenstaande belofte werd met veel bombarie door het automerk gemaakt. Al hoeft de liefhebber van de verbrandingsmotor nog niet meteen te wanhopen. Het zal gaan om een combinatie van volledig elektrisch aangedreven auto’s en hybridemodellen. Wellicht zullen de meeste modellen niet louter op stroom rijden, zoals de aanstormende Jaguar i-Pace. Denk eerder aan hybride of plug-in-hybride.

De Future Type kijkt nog veel verder. Die zou zo uit een Science Fictionfilm gerold kunnen zijn. Geruisloos en connected, uiteraard. Hij bestaat ook louter virtueel. Jaguar heeft momenteel geen intentie om hem op ware grootte te bouwen.

Volvo maakte in juli bekend dat alle in 2019 op de markt te brengen nieuwe modellen een elektromotor zullen hebben. Het gaat om volledig elektrisch aangedreven of zogenaamde plug-in-hybridemodellen, waarbij een diesel- of benzinemotor de vooras aandrijft en een op de de achteras gemonteerde elektromotor de achterwielen aandrijft. Onlangs maakte Aston Martin bekend dat het vanaf 2025 alleen nog hybridemodellen uitbrengt.