menu sluiten

XF krijgt chequered flag-editie

jagxfsportbrake1024a

Bron: Autoweek, Lars Krijgsman

Vorig jaar presenteerde Jaguar een Chequered Flag-editie van de F-type en nu maakt ook de XF kennis met de speciale uitvoering.

De Chequered Flag-versies van de XF, beschikbaar van zowel de sedan als de Sportbrake, zijn vanbuiten te herkennen aan – hoe kan het ook anders – speciale badges op de flanken. Daarbij worden de XF’s uitgerust met het normaliter optionele Black Pack én krijgen ze sideskirts en een achterspoiler aangemeten. Jaguar zet de XF’s op speciaal 18-inch lichtmetaal en levert de Chequered Flag-varianten in de kleuren Yulong White, Santorini Black en Eiger Grey.

Jaguar rust de XF’s uit met met leer bedekte R-Sport-interieur met contrasterende stiksels en monteert onder andere speciale instaplijsten en een aangepast instrumentarium met aluminium afwerking in de XF’s. Meer Chequered Flag-pret komt in de vorm van het Navigation Pro-systeem, een 12,3-inch display en keyless entry. Daarnaast is er een wijziging voor álle XF’s: Jaguar levert standaard het Smartphone Pack, waarmee elke XF overweg kan met Apple CarPlay en Android Auto.

De vanafprijs van de XF Chequered Flag, als 20d, ligt op € 69.780. De XF Sportbrake 20d kost als Chequered Flag minimaal € 77.610.