menu sluiten

Pyreneeën en Noord Spanje Tour

E4 Spanje (7)
JDCH goes Northern Spain:
Op veler verzoek reizen we in 2020 voor de grote buitenlandrit naar Spanje, en wel naar de Pyreneeën en Noord-Spanje. Waar de reis naar Polen dit jaar veel culturele en historische aspecten kende, is deze reis iets meer geënt op de natuur en actief rijden.
Bernadette:
De eerste 2 dagen verblijven we in Lourdes, het dorp waar Maria tot 2x toe aan Bernadette verscheen en waar duizenden gelovigen hun bedevaart houden naar de bekende grot.
We verblijven in het oudste, fin-de-siècle, hotel van Lourdes, Gallia et Londres. Eén avond eten we vroeg, want elke avond stipt is de processie naar de grot en dat moet u een keer meegemaakt hebben. Lourdes is de uitvalsbasis voor het rijden van spectaculaire wegen in de Pyreneeën, zoals de Col du Tourmalet en de Col d’ Aspin, welbekend van de Tour de France. Denk aan smal, ruig, 2300m hoog, mooie vergezichten, maar niet al te steil.
We volgen de bergpas over de Pyreneeën naar Spanje en zien veel verbluffend lege stuwmeren onderweg weg naar de omgeving van Pamplona. Daar logeren we naast een paleis in een eeuwenoud dorpje met een zeer authentieke Parador. De Paradores is een door de staat gerunde keten met hotels op bijzondere plaatsen, met een uniek historisch karakter.
De streek Aragon staat bekend om zijn kastelen, vaak spectaculair onherbergzaam gelegen op een berg.
Verrassing:
Uiteraard bezoeken we Pamplona en omgeving – met verrassing – en omdat wij in de Rioja streek zijn, nemen we deel aan een rondleiding met wijnproeverij op één van de vele Estates.
Een stint verder ligt Burgos met zijn enorme kathedraal met vele zijaltaren. Een echte must-see.
Verder westwaarts rijdend komen we in het tweede berggebied aan, de Picos de Europa. Een grillig gebied met puntige rotsformaties waar het stil en fraai kronkelend rijden is over de talrijke bergweggetjes. We verblijven hier 3 nachten in een bovenop een natuurlijke warmwaterbron gebouwd Spa hotel (entree inbegrepen!).
Burgemeester:
De laatste 3 nachten verblijven we in Bilbao, de stad die door de visie van haar burgemeester een enorme opleving doormaakte door het binnenhalen van het Guggenheim museum (tickets inbegrepen), en heel de binnenstad daarmee aanzette tot een enorme opknapbeurt.
We rijden erheen via de kustweg met uitzicht op de op de kust beukende Golf van Biskaje.
Het is een genoegen om te zwerven door de kleine straatjes, een museum te pakken, en het leven van een terras te aanschouwen. Door het prettige nazomerweer leeft men op straat, flaneert langs de oever van de rivier en eet men heel de avond Tapas.
Vanuit Bilbao maken we een rondrit en bezoeken o.a. de hoofdstad van Baskenland Vitoria-Gasteiz en het interessante parlementsgebouw van de Basken – Casa de Juntas – in de plaats Guernica, bekend van het gelijknamige schilderij van Picasso.
Bier, wijn en benzine is goedkoop, het weer aangenaam (22-27 °C), de wegen rustig, het eten divers en prima (vrijwel geen buffetten, alleen later eten dan gewend) en de mensen vriendelijk.
Alle hotels zijn 4 sterren en we hebben gezorgd voor parkings fermée, dan wel bewaakt.
Kortom, Spanje heeft het helemaal! Meldt u zich vooral aan.
We starten bewust op zondagavond en stoppen op vrijdag zodat iedereen als het moet in 2 weken uit en thuis kan zijn. Optioneel bieden we autotransport per truck aan, voor diegenen die hun auto en zichzelf willen sparen.
Evenement gegevens:
Data: zondag 27 september t/m vrijdag 9 oktober 2020, 12 overnachtingen
Start op zondagavond 27 sept. in Lourdes (F). Finish vrijdagmorgen in Bilbao
Prijs € 3.950 voor 2 personen in een 2pk met half pension. Routeboek, schild en meerdere excursies inbegrepen
Aanbetaling € 750 per equipe
Meerprijs autotransport, 2 vluchten (Amsterdam-Toulouse heen en Bilbao-Amsterdam terug) en bus transfer: ongeveer € 2.000 per equipe van 2 personen. Deze prijs is gebaseerd op een of meerdere volle trailers met 8 auto’s.
Let op! U dient zich digitaal aan te melden via de knop “Direct inschrijven” bovenaan deze pagina.