menu sluiten

Friese Fonteinen toerrit

Vleermuis

AANKONDIGING

 Friese Fonteinen Tourrit

Door: Ton van Kempen

In 2018 was Leeuwarden (samen met de provincie Friesland) Culturele Hoofdstad van Europa. Een erfenis van dat evenement zijn elf bijzondere fonteinen in de elf Friese Elfstedentochtsteden. Zij die in 2018 deelnamen aan onze Elfstedentocht hebben al een aantal van deze fonteinen kunnen bewonderen. In de tourrit van 27 september 2020 leidt de route ons langs zeven van deze fonteinen. Wij zien ‘De Fontein van Fortuna’ in Sneek, ‘Onsterfelijke bloemen – RIKKA’ in IJlst, ‘De Vleermuis’ in Bolsward, ‘De Woeste Leeuwen’ in Workum’, ‘Flora en Fauna’ in Hindeloopen, ‘De Vis’ in Stavoren en ‘Kievit’ in Sloten. Daarnaast is een bezoek aan een museum van privéklassiekers gepland.

In de Friese Fonteinen Tourrit rijdt u een deel van de beroemde Elfstedenroute, met name in het zuidelijke gedeelte van Friesland. De route is ca. 130 km lang, waarmee u voldoende tijd heeft om de bezienswaardigheden rustig te bezoeken. U wordt op 27 september 2020 tussen 9.30 uur en uiterlijk 10.15 uur ontvangen met koffie en gebak in hotel-restaurant Van der Valk in Sneek. Hier is ruime parkeergelegenheid.

De geschreven route (start om 10.30 uur) leidt ons vanuit Sneek via IJlst naar Bolsward. Na het bewonderen van ‘De Vleermuis’ in Bolsward rijden we naar Pingjum voor een kort bezoek aan een museum van klassiekers. Daarna buigen we af naar het zuiden en rijden door Workum, waar het museum van de Friese kunstschilder Jopie Huisman is gevestigd. We komen langs interessante plekken, zoals Laaksum, het kleinste vissersdorp met haven van Europa. Bij het ‘Reade Klif’ wordt elk jaar de slag bij Warns, de Friese vrijheidsstrijd uit 1345, herdacht. Ook rijdt u door het mooie bosrijke Gaasterland om te eindigen in Lemmer.

Voor de lunch is gekozen voor een lunchpakket. U kunt zo zelf de tijd indelen en de momenten kiezen waarop u de vele attracties wilt bezoeken. Het eindpunt van de route ligt in Lemmer bij sporthotel ‘Iselmar’, waar we de dag afsluiten met een hapje en drankjes. In dit sporthotel is gelegenheid om te dineren en/of te overnachten.

Aan de Friese Fonteinen Tourrit kunnen maximaal 40 equipes deelnemen. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

EVENEMENTGEGEVENS

Datum: Zondag  27 september 2020

Startlocatie: Hotel-Restaurant Van der Valk,  Burg. Rasterhofflaan 1,  8606 KZ Sneek

Eindlocatie: Sporthotel ´Iselmar´, Plattedijk 16,  8531PC Lemmer

Kosten: € 27 per persoon

Inbegrepen: Ontvangst met koffie en gebak, routebeschrijving, lunchpakket, bezoek aan klassiekermuseum in Pingjum en hapje met drankjes op de eindlocatie.

Aanmelden: Uiterlijk 25 april via e/mailadres regio-noord@jdch.nl of via de website

Betaling: Bij aanmelding op banknummer NL93 RABO 0306 6192 61 t.n.v. G. de Vrieze o.v.v. Friese Fonteinen

Bij aanmelding vernemen wij graag uw lidmaatschapsnummer en met hoeveel personen u deelneemt.