menu sluiten

Friese Fonteinen toerrit

Vleermuis

Friese Fonteinen toerrit – zondag 27 september

Door: Ton van Kempen

Deze toerrit stond in mei j.l. op het programma, maar is om u bekende redenen uitgesteld.
We gaan weer met frisse moed van start. Van de horeca gelegenheden, die we aandoen, hebben we de garantie gekregen, dat zij zich houden aan de RIVM maatregelen: 1,5 meter afstand en hygiëne.

Een erfenis van “Leeuwarden culturele hoofdstad” in 2018 zijn 11 bijzondere fonteinen in de 11 Friese steden. Degenen die in 2018 deelnamen aan onze 11-steden tocht hebben al een aantal van deze fonteinen kunnen bewonderen.

Vandaag leidt de route ons langs 7 van deze fonteinen. Wij zien “de Fontein van Fortuna” in Sneek, “Onsterfelijke bloemen – RIKKA” in IJlst, “de Vleermuis” in Bolsward, “de woeste leeuwen van Workum”, “Flora en Fauna” in Hindeloopen, “de Vis” in Stavoren, en “Kievit” in Sloten.
Daarnaast is er een bezoek aan een (klein, maar leuk) privé klassieker museum gepland.

U rijdt een deel van de beroemde 11-steden route, met name in het zuidelijke gedeelte van Friesland. De route is ongeveer 130 km, zodat u voldoende tijd heeft om de bezienswaardigheden rustig te bezoeken.

Start en ontvangst in Sneek bij Hotel-restaurant van der Valk; goede bereikbaarheid via snelweg A7. Hier is ruime parkeergelegenheid. U wordt ontvangen met koffie en gebak.

Inloop: van 9.30 uur tot uiterlijk 10.15

De route: de geschreven route leidt ons vanaf 10.30 uur, na de koffie in Sneek, richting IJlst en vervolgens Bolsward. Nadat in Bolsward “de Vleermuis” is bewonderd rijden we naar Pingjum voor een kort bezoek aan een klassieker museum. Daarna buigen we af naar het zuiden van de provincie. We rijden door Workum, waar het museum van Jopie Huisman, de Friese kunstschilder, is gevestigd. We komen langs interessante plekken, zoals Laaksum, het kleinste vissersdorp met haven van Europa. Bij het “Reade Klif” wordt elk jaar de slag bij Warns, de Friese vrijheidsstrijd, uit 1345 herdacht. Ook rijdt u door het mooie bosrijke Gaasterland om te eindigen in Lemmer.

Lunch: Wij hebben gekozen voor een lunchpakket zodat u de tijd zelf kunt indelen om onderweg de vele attracties rustig te kunnen bezoeken.

Eindpunt: de route eindigt in Lemmer bij sporthotel “Iselmar”, alwaar we de dag afsluiten met hapjes en drankjes.  In dit sporthotel is (eigen) gelegenheid om te dineren en/of overnachten.

Deelname: wij hebben capaciteit voor 40 equipes, dus schrijf u tijdig in. Degenen die al hebben ingeschreven hoeven dat niet opnieuw te doen.

EVENEMENTGEGEVENS

Datum                  zondag 27 september 2020

Startlocatie        Sneek, Hotel-restaurant van der Valk, Burg. Rasterhofflaan 1, 8606 KZ

Eindlocatie         Lemmer, Sporthotel “Iselmar”, Plattedijk 16, 8531 PC

Kosten                 € 27,=  per persoon

Inbegrepen       Ontvangst met koffie en gebak, route, lunchpakket, bezoek klassieker museum en hapjes + drankjes op de eindlocatie

Aanmelden        Uiterlijk 13 september via regio-noord@jdch.nl of via de website

Betaling               Bij aanmelding op banknummer NL93 RABO 0306 6192 61 t.n.v. G. de Vrieze

Bij aanmelding vernemen wij graag uw lidmaatschapsnummer en met hoeveel personen u deelneemt.