menu sluiten

Stamppot Uitje

legio-bord_UA

Stamppot Uitje Regio Noord

Gelukkig, op het moment dat ik dit organiseer wordt alles weer een beetje ‘normaal’.

Dat betekent onder andere dat we een alom gewaardeerde traditie van regio Noord weer uit het vat halen, ons uitje in de maand december met als afsluiting een stamppot buffet. Behalve dat we gaan genieten van allerlei gerechten uit de Hollandse keuken gaan we vooraf een aantal musea bezoeken. Niet schrikken, de stappenteller zal echt niet op hol slaan want ze zijn alle drie te vinden op het Museumplein in Grootegast.

Allereerst het LEGiO Museum aan, kan niet missen, de Legolaan. Van 1963 tot 1998 was LEGO Nederland in het Groningse dorp ‘Gruttegast’ gevestigd en in zo’n 900 m2 van hun voormalige pand is nu een LEGO museum gevestigd. Met de meest mooie bouwsels die zeker geen gek figuur zouden slaan in het populaire TV-programma LEGO Masters.

Eveneens brengen we een bezoek, met rondleiding, aan het Victory Museum. De tentoonstelling is hier vooral gewijd aan de slag om de stad Groningen, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, die vier dagen zou duren. Zowel Canadese-, Duitse- als verzetsstrijder objecten uit die tijd worden getoond compleet met bijvoorbeeld een Britse vliegveld scene.

Het derde bezoek kan worden gedaan aan de Museumdrukkerij. Om je te verbazen hoe onze Gazette zou worden gemaakt toen er nog geen computers en printers waren. Tussen de bezoeken door nuttigen we een kopje koffie of thee en aan het eind van deze enerverende middag gaat het museum op slot. Maar niet voor ons want dan is het tijd om ons tegoed te doen aan het stamppot buffet.

Let wel, mocht de corona regelgeving voor restaurants nog niet zijn veranderd zullen we ons wel moeten houden aan het tonen van een coronatoegangsbewijs.

Evenement Gegevens: