menu sluiten

Indian Summer Rit

Auto_Jaguar_Jaguar-XF_2011_026977_

Het blijft lastig om de corona maatregelen voor september in te schatten, maar we gaan het proberen. De meesten van ons zijn gevaccineerd, wat ons goede hoop geeft dat we dit zonder risico kunnen organiseren.

De route: u ontvangt een geschreven route van ca. 140 km. Vanaf ons startadres in Steenwijk leidt de route ons via idyllische wegen naar Nationaal Park “de Weerribben”. Het nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het park is in 1992 gesticht. In het nationaal park komt een zeldzame vlindersoort voor: de grote vuurvlinder. Het gebied is van belang voor tal van andere soorten dieren en planten.
We rijden vervolgens naar Oldemarkt alwaar u bij Classic Cars CARROSSO wordt ontvangen met een drankje en hapje en u kunt de nodige klassiekers bewonderen. Zij hebben 2 grote showrooms met een hoog Jaguar gehalte.

Hierna rijden we richting Drenthe, waar we door knusse dorpen rijden. Zo komt u o.a. door Wapserveen, Dwingelo, Diever. Bij mooi weer is een bezoek aan één van de vele terrassen een aanrader.

Vanwege de corona maatregelen leek het ons het beste om met een lunchpakket te werken. Onderweg kunt u een picknickbankje opzoeken om van uw rijkelijke lunchpakket, dat u ’s-morgens krijgt aangereikt, te genieten.
Tot slot komt u terug in Steenwijk alwaar lekkere drankjes en hapjes voor u klaar staan.

Start en ontvangst in Steenwijk bij Fletcher Hotel-restaurant; goede bereikbaarheid via snelweg A32. Hier is ruime parkeergelegenheid. U wordt ontvangen met koffie en gebak in een ruime zaal, waar we de 1,5 meter regel kunnen hanteren, indien nodig.

Inloop: van 9.30 uur tot uiterlijk 10.15; Start rit 10:30 uur.

Lunch: u krijgt ’s-morgens een lunchpakket aangereikt, zodat u de tijd zelf kunt indelen.

Eindpunt: de route eindigt waar we zijn begonnen bij Fletcher Hotel-restaurant Steenwijk, alwaar we de dag afsluiten met hapjes en drankjes.  In dit hotel is gelegenheid om te dineren en/of overnachten. Dit dient u zelf te regelen.

EVENEMENTGEGEVENS

Datum                        zondag 19 september 2021

Start- en eind locatie Steenwijk, Fletcher Hotel-restaurant, Woldmeentherand 15, 8332 JE

Uw bijdrage is             € 24,50  per persoon

Inbegrepen                 Ontvangst met koffie en gebak, route, lunchpakket, bezoek Classic Cars CARROSSO met consumptie en hapjes + drankjes op de eindlocatie

Aanmelden                Uiterlijk 13 september via regio-noord@jdch.nl of via de website

Betaling                      Bij aanmelding op banknummer NL93 RABO 0306 6192 61 t.n.v. G. de Vrieze

Bij uw aanmelding vernemen wij graag uw lidmaatschapsnummer en met hoeveel mensen u wilt deelnemen.