menu sluiten

Voorjaarsrit Regio Oost

Voorjaar - Bloesem

Singraven – Teutoburgerwoud – Bad Bentheim

Op zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021 organiseert regio Oost een tweedaagse rit in het grensgebied tussen Twente en Osnabrück, ijs-, weder-, en Corona dienende.

We starten vanaf 10 uur met koffie en koek in landhuis Singraven (www.singraven.nl), schitterend gelegen langs de Dinkel in de bossen bij Denekamp. Door de laatste eigenaar, ongetrouwd en schatrijk gebleven als telg uit een 19e-eeuws industrieel geslacht uit de Zaanstreek, is het huis niet alleen prachtig gerenoveerd, maar is het ook ingericht met een bijzondere antiekcollectie. Het landgoed, waar eveneens een mooie tuin en een op waterkracht aangedreven koren- en houtzaagmolen deel van uit maken, is tegenwoordig eigendom van de Edwina van Heek Stichting. Dankzij de beheerder van het landgoed en tevens JDCH-lid Daan van Mierlo, krijgen we hier een VIP behandeling.

Om circa 10.45 start de rondleiding door huis, tuin en molen en om 12.45 staat voor ons de lunch in het Koetshuis klaar, verzorgd door het nabijgelegen restaurant de Watermolen. Uiterlijk 14.00 uur vertrekken we dan voor de middagrit, die ons door het schone graafschap Bentheim en het Tecklenburger Land naar Osnabrück voert.

Daar overnachten we in het van der Valk hotel Melle, waar ook rond 19.00 uur het avondeten geserveerd zal worden. Graag hadden we U in Osnabrück zelf ondergebracht, maar daar is deze week de Maiwoche met de hele dag veel livemuziek op straat in de binnenstad en het bleek onmogelijk voldoende parkeerplaatsen te vinden. Aardige hotels in de wijde omgeving hadden allemaal te weinig kamers.

Het ontbijt in Melle is vanaf 9.00 uur en we vertrekken rond 10.30-11.00 voor een rit door het Teutoburgerwoud met lunch in de buurt van Ibbenburen.

De tocht eindigt in Bad Bentheim met een bezoek aan de Burcht (ook museum) en met vanaf 16.00 uur een afsluitend drankje in de oude binnenstad van het door haar beroemde zandsteen rijk geworden plaatsje. In het arrangement zit niet de entree tot het museum (dat is omdat niet iedereen daar zin in zal hebben, even rondlopen in Bad Bentheim is ook de moeite waard; kosten museum zijn € 5 per persoon), maar wel ontvangst, rondleiding en lunch Singraven, overnachting met diner en ontbijt in Melle, de lunch op de zondag, en het afsluitende drankje met iets erbij in Bad Bentheim. Ook krijgen alle deelnemers natuurlijk weer een rally schild.

Omdat de diverse reserveringen bijtijds gemaakt moesten worden (al in november vorig jaar!) is het aantal equipes (auto’s met 1 of 2 personen) beperkt tot 50.

De kosten bedragen € 145 per persoon voor een tweepersoonskamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer is € 30. Uw reservering is pas definitief zodra U het geld heeft overgemaakt en vol is vol. Voor hen die op zondagavond willen blijven eten, zijn er in Bad Bentheim meer dan voldoende mogelijkheden. Bad Bentheim ligt maar enkele kilometers verwijderd van de Duitse A30 (de Nederlandse A1), zodat U van een vlotte thuisreis verzekerd bent. Mocht de rit i.v.m. Corona maatregelen in Nederland en Duitsland niet doorgaan, dan krijgt U Uw geld terug. En mocht U de avond tevoren (vrijdag) al aan willen rijden, dan zijn er in de regio meer dan voldoende leuke hotels.

EVENEMENTGEGEVENS
Datum                                          zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021

Ontvangst vanaf                          10 uur

Start rondleiding                          10.45 uur

Aanmelden uiterlijk                       7 mei 2020

Aanmelden via email                    pruifrok@online.nl

Aanmelden via telefoon               (0570) 591150 of 0611923166

Bijzonderheden                             inclusief lunches, diner, ontbijt en overnachting. Maximaal 50 equipes (auto’s).

Kosten                                         € 145 p.p. voor een twee persoons kamer (€ 30 toeslag voor een

persoons kamer)

Uiterlijk te voldoen                          7 mei 2021 (Uw reservering is pas definitief zodra U betaald heeft)

Te voldoen via                                NL92INGB0009464400

Ten name van                                 Peter Ruifrok

Onder vermelding van                     Singraven

Startadres                                      Landgoed Singraven. Molendijk 37, 7591 PT Denekamp

Tel.                                                  (0541) 35 19 06

Overnachting                                   Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück

Locatie:                                            Wellingholzhausener Straße 7D – 49324 Melle

Tel.                                                   +49542296240

Eindadres                                         Cafe Tietmeier, Schlossstrasse 7, D – 48455 Bad Bentheim

Bij uw aanmelding met vermelding van uw lidmaatschapsnummer vernemen wij graag met hoeveel personen u deel wilt nemen.