menu sluiten

Be proud, let’s celebrate 60 years of E-type

Deze evenementen worden mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren:

De aangekondigde aanscherpingen van de corona-regels hebben helaas flinke impact op de Zandvoort Race Classics. Zoals bekend is de aanwezigheid van publiek tijdens evenementen de komende 4 weken beperkt en iedereen moet ook een vaste zitplaats hebben. Met name deze laatste regel is niet toe te passen op een evenement als de Zandvoort Race Classics. Dit betekent dat de evenementen van JDCH op Zandvoort volgende week niet door mogen gaan. Het Concours d’Élégance op 17 juli en #60yearsofEtype op 18 juli zijn helaas allebei afgelast.
Het spijt ons dat dit leuke weekend niet door kan gaan. Wij hopen u in betere tijden weer te ontmoeten op één van onze evenementen.
——–

Beste Jaguar E-type bezitter,

Dat 2021 de geschiedenisboeken in zal gaan als een heel bijzonder jaar, dat zal niemand verwonderen, maar voor Jaguar liefhebbers heeft dit jaar nog een andere, gelukkig veel vrolijker betekenis: Het heugelijke feit dat de E-Type zijn 60ste verjaardag viert!

In 1961 werd de legendarische E-type op de autoshow van Geneve gepresenteerd, destijds sloeg deze auto in als een bom in de autowereld. Niet eerder werden in één ontwerp zoveel bijzondere aspecten samengevoegd tot een creatie welke zo baanbrekend was! De vormgeving, de prestaties, de wegligging en de aanschafprijs. Destijds zou niemand zich voorgesteld kunnen hebben in welke hoedanigheid de wereld er 60 jaar later uit zou zien! Hoe bijzonder is het dat die primaire kenmerken nog stand hebben gehouden in de hedendaagse moderne wereld, immers de vormgeving, prestaties en wegligging zijn nog steeds uniek te noemen. En hij heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht en respect verloren. Op straat wordt hij nog steeds vol bewondering nagestaard. Op de oude persfoto’s straalt onmiskenbaar de trots af van oprichter en toenmalige directeur van Jaguar, Sir William Lyons naast ‘zijn’ E-Type.

Uiteraard ben je als bezitter van een E-Type net zo trots, laten wij dit speciale moment dan ook gezamenlijk vieren!
Het eerste E-type evenement was afgelast in verband met Corona, dus er zijn nog twee ‘60-jaar E-type’ evenementen; in volgorde van datum:

Historic Grand Prix – Zandvoort 17+18 juliAfgelast wegens Corona maatregelen
In plaats van het British Race Festival nemen we dit jaar deel aan de Historic Grand Prix (klik hier) op 17 en 18 juli a.s  op het vernieuwde circuit van Zandvoort.
Dit evenement, met als thema de jaren ‘80, beloofd weer een echt spektakel te worden. Met races en demonstraties van onder andere historische formule 1, 2 en 3 wagens , de Dutch Vintage Sports Car Club, HARC 82-90, Masters Endurance Legends en Historic Grand Prix Cars, etc., heeft de organisatie een prachtig programma neergezet met voor ieder wat wils.
Wij hebben weer een mooie plek toegewezen gekregen op het terrein met nog 7 andere clubs.
Op zaterdag 17 juli is er ons jaarlijkse concours en zondag 18 juli ’60-jaar E-type’.
Daarnaast is er ook gelegenheid voor ‘toeschouwers’: kom dus met uw Jaguar of Daimler, want dan kunt u op onze stand parkeren. Meldt u tijdig aan. Wij hebben maar beperkt plaatsen.
De kosten voor deelname zijn 10 Euro per persoon per dag.
Aanmelden als ‘toeschouwer’ kan tot 3 juli middels e-mail naar  regio-noordwest@jdch.nl  met vermelding van ‘toeschouwer’ plus welke dag en type auto!
U krijgt bericht terug over deelname met dan ook de betaal info.

JDCH 60-jaar E-type – Zandvoort 18 juli – Afgelast wegens Corona maatregelen

Op 18 juli wordt ’60-jaar E-type’ gevierd, met als streven om 60 E-type’s te verzamelen.

We gaan ook met de jarige E-type’s een parade rondje circuit rijden. Wordt dus unieke dag, want die racende klassiekers is een genot voor oog en oren.
Waarschijnlijk komt er een publieksprijs en we onderzoeken de mogelijkheid om uw E-type op originaliteit te laten checken.
De kosten voor deelname zijn 10 Euro per persoon per dag.
Aanmelden voor 60-jaar E-type kan tot 3 juli middels e-mail naar  regio-noordwest@jdch.nl   Let op: vermeldt daarbij ’60-jaar E-type’ plus uw type E-type + bouwjaar + kenteken!
U krijgt bericht terug over deelname met dan ook de betaal info.

Paleis Soestdijk 28+29 augustus Verplaatst naarf Diepenveen wegens Corona maatregelen
Het grootste 60-jaar E-type evenement is gepland bij paleis Soestdijk tijdens het ‘Nationale Concours d ‘Élégance’ (klik hier) op 28+29 augustus.
Het streven is zowel zaterdag als zondag het unieke evenement op te luisteren met 60 stuks jarige E-type’s.
Waarschijnlijk komt er een publieksprijs per dag en we onderzoeken de mogelijkheid om uw E-type op originaliteit te laten checken.
De kosten voor deelname zijn 10 Euro per persoon.
De oproep voor deze 120 E-type’s zal breed verspreid worden
Aanmelden kan vanaf 15 juli.
Er is een foto shoot gehouden voor het paleis, met schitterende foto’s ter promotie van 60-jaar E-type: hieronder een van de foto’s met op volgorde S1 + S2:

‘Soestdijk’ is wat bij velen bekend staat als hét evenement in Nederland: ’t Loo.  Daar is het niet meer: het ‘Pebble Beach van de Lage Landen’ is nu dit Soestdijk gebeuren.
NB:  dit evenement is dus alleen toegankelijk voor E-type’s;  met een andere auto inschrijven als gewone bezoeker kan natuurlijk via de Soestdijk organisatie.