menu sluiten

JAGUAR BROEDT MOGELIJK OP NIEUWE SUPERCAR

jjkyo1mbx233_800
Tekst door: MAX VELDHUIS, AUTONIEUWS
24 september 2020 om 10:32

Jaguar is mogelijk bezig met een nieuwe supercar. Dat valt op te maken uit enkele digitale schetsen die het merk heeft ingediend bij het Intellectual Property Office van de Europese Unie. De verder nog onbekende super-Jag roept herinneringen op uit het verleden.

De digitale tekeningen van de supersportwagen verschenen op een forum. Degene die de afbeeldingen heeft gepost, meldt dat het ontwerp in september vorig jaar al is ingediend bij de afdeling intellectueel eigendom van de Europese Unie. Pas in maart dit jaar heeft Jaguar het ontwerp ook in China ingediend. Officiële details zijn nog niet vrijgegeven, Jaguar wilde tegenover AutoWeek eveneens niet reageren op de ‘speculaties’ over een toekomstig sportief vlaggenschip.

Het ontwerp dat op de tekeningen is te zien, doet sterk denken aan dat van de C-X75 Concept. Er is echter ook een vleugje XJ220 in te bespeuren, vooral als je kijkt naar het silhouet, de achterzijde en het ogenschijnlijk glazen dak. Jaguar broedt overigens al langer op een revival van de XJ220. Even leek het erop dat de in 2010 onthulde C-X75 in productie zou gaan, maar het merk besloot die plannen destijds omwille van de economische crisis niet door te zetten. Wellicht dat Jaguar nu heeft besloten om dat tóch te gaan doen.