menu sluiten

JAGUAR F-TYPE IN RALLYPAK

rally1024x661c

Jaguar eert legendarische XK120 met Jaguar F-type Rallyauto. Om te vieren dat Jaguar al zeventig jaar sportauto’s produceert, bouwde het twee F-TYPE Convertible rallyauto’s. De rallyauto’s delen designelementen van de F-TYPE Chequered Flag Limited Edition.

De unieke F-TYPE rallyauto’s zijn ook een eerbetoon aan de legendarische Jaguar XK 120 – geïntroduceerd in 1948 – met het kenteken ‘NUB 120’. Deze Jaguar was te zien op InterClassics in januari 2015 met het door JDCH georganiseerde 80 jarig jubileum van Jaguar. In die auto won coureur Ian Appleyard in de vroege jaren vijftig onder meer de Tulpenrally en de RAC Rally. Ook reed Appleyard met de Jaguar drie achtereenvolgende Coupes des Alpes zonder een enkel strafpunt op te lopen.

Beide F-TYPE Convertible rallyauto’s zijn voorzien van de 2.0 liter Ingenium-motor met 221 kW (300 pk) vermogen en volgens het strenge FIA-reglement opgebouwd. Onder supervisie van Jaguar Design en Engineering kregen beide auto’s gegroefde remschijven en een verbeterde wielophanging. Ook zijn een rolkooi, kuipstoelen met zespuntsgordels, verstralers en een brandblusinstallatie gemonteerd.

Ian Callum, Jaguar Director of Design, zegt: “The opportunity to design a rally car doesn’t come along very often so I was fascinated to see how we could take our modern day sports car to a similar character. These models are a fitting tribute to the XK 120 and all the great Jaguar sports cars since its reveal 70 years ago, including the latest F-TYPE Chequered Flag Limited Edition.”

De aandrijflijn en wielophanging van de Jaguar F-TYPE rallyauto’s zijn op diverse punten verder verbeterd. Dankzij de gegroefde remschijven, remklauwen met vier zuigers, met de hand gebouwde competitieschokdempers en zachtere veren kunnen de auto’s voluit over zware rallyproeven snellen. En dankzij speciale, drievoudig verstelbare dempers zijn de rallyauto’s voor uiteenlopende terreinen af te stellen. Met de hydraulische handrem, limited slip-differentieel, speciale rallywielen en gravelbanden kan de F-TYPE elke haarspeldbocht in het terrein aan.

De speciale Jaguars F-TYPE hebben al uitgebreid laten zien wat zij kunnen op het Walters Arena rallyparcours in Zuid-Wales. Jaguar demonstreert de F-TYPE rallyauto’s de komende maanden ook tijdens diverse Jaguar-evenementen.

De Jaguar F-TYPE rallyauto’s delen diverse designelementen met de nieuwe F-TYPE Chequered Flag Limited Edition. Die is voorzien van unieke Gloss Black 20-inch-wielen met een Diamond Turned-afwerking en een contrasterend zwart gespoten dak voor de Coupé-versie. Verder is de F-TYPE Chequered Flag Limited Edition uitgerust met Performance-stoelen, die bekleed zijn met Ebony Windsor-leder en voorzien van Chequered Flag-logo’s in reliëf in de hoofdsteunen, en een middenconsole met Dark Brushed Aluminium-afwerking. Prijzen van de Jaguar F-TYPE Chequered Flag Limited Edition zijn nog niet bekend.