menu sluiten

Toolkit Jaguar E-type weer nieuw leverbaar

J_Classic_E-typeToolkit_Release_081019_01

Bij exclusieve klassiekers schelen kleine details soms vele duizenden euro’s in de waarde. Ontbreekt bijvoorbeeld het instructieboekje of is de originele gereedschapsset incompleet? Dan fronst de kritische koper of taxateur de wenkbrauwen. Jaguar weet dat ook en levert de gereedschapsset van de E-Type weer nieuw uit de doos. Of eigenlijk: uit het kunstleren etui.De gereedschapsset werd ooit geleverd bij de Jaguar E-Type Series 1 en 2. Maar nadat de laatste Series 2 in 1971 van de band rolde, was de toolkit van de Jaguar E-Type niet meer leverbaar. En daar zelfs de Jaguar-rijder niets menselijks vreemd is, raakte er in in die kleine 60 a 70 jaar weleens een sleutel of een schroevendraaier zoek. Kwade tongen beweren zelfs dat sommige bezitters van een E-Type de complete gereedschapsset wisten kwijt te raken.

Gereedschapsset E-Type als verzamelobject:

Naarmate de Jaguar E-Type populairder werd onder klassiekerliefhebbers, groeide de originele toolkit uit tot een veelgevraagd verzamelobject. Dat dreef de prijzen flink op. Een complete set levert tegenwoordig zomaar 5500 euro op. Tot nu toe dan. Want helaas voor de mensen die hier flink aan verdienden: Jaguar Classic biedt nu een reproductie van de gereedschapsset te koop aan. De kit wordt volgens de oorspronkelijke specificaties gemaakt en wordt wederom geleverd in een etui van canvas met een kunstleren buitenkant. Alle sleutels, tangen en schroevendraaiers die je nodig hebt voor het normale onderhoud van de Jaguar E-Type, zitten erin.

 Prijs toolkit Jaguar E-Type:

Gezien de prijs die voor gebruikte kits opbrengen, vinden we de door Jaguar gehanteerde prijs van 732 pond (ca. 800 euro) niet disproportioneel. Is uw Jaguar E-Type wel weer aan een servicebeurtje toe? Wacht dan niet langer en bestel de gereedschapsset bij de online accessoireshop van Jaguar Land Rover.