menu sluiten

Een kijkje achter de schermen

clubwinkel1

Het leek me aardig u eens een kijkje te geven in het wel en wee van de clubwinkel.

Toen ik de clubwinkel overnam van Susanne in maart 2020, ging het niet alleen om de digitale kant ervan, maar ook moest er opslag geregeld worden, ruimte om de fysieke voorraad ergens te stallen. Gelukkig was er in Hardenberg nog een plekje over waar ik alle dozen, pakketten, beursmaterialen en andere spullen kon neerzetten.

De beursmaterialen heb ik nog niet kunnen gebruiken, dit hoop ik toch dit komende seizoen toch écht eens te kunnen inzetten. De dozen voorraad heb ik op pallets in stellingen staan met de inhoud voorop de dozen geschreven. Mijn systeem van voorraadbeheer pas ik af en toe nog aan, omdat het toch niet handig blijkt in de praktijk, maar al doende leert men.

Het op voorraad houden van producten blijkt in sommige gevallen een klusje te zijn, niet altijd is alles na te bestellen, niet meer leverbaar of gaat gewoon uit de collectie.
Als heel concreet voorbeeld noem ik de producten van Jaguar Nederland. Hier zou ik graag wat meer van kunnen aanbieden. De oorzaak van het beperkte aanbod is de Brexit, dit gaat totaal buiten mij om. Ik hou ook dit traject een vinger aan de pols.

Zodra er een bestelling binnenkomt probeer ik dit binnen 1 week af te handelen.

Het printen van pakbonnen en etiketten doe ik thuis. Dan snel ik naar de opslag welke 4 km verderop is en stort ik me op het verzamelen van de bestelde producten, pak ik het in, plak er een verzendlabel op. Het enige wat dan nog rest is het brengen naar het postagentschap, als het bij de één druk is rijd ik naar de volgde, gelukkig keuze uit maar liefst drie locaties in Hardenberg.

Tot nu toe heb ik slechts enkele klanten moeten teleurstellen, maar met een eerlijke communicatie over het al of niet kunnen leveren van producten of andere levertijden, moet ik zeggen dat ik positieve reacties ontvang. Bedankt lieve mensen voor jullie fijne respons!

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend en vaak wordt er niet bij stilgestaan wat er zich achter de schermen van onze clubwinkel afspeelt.

Ook alle andere (bestuurs)functies landelijk en regionaal worden uitgevoerd door vrijwilligers, wij doen dit allemaal omdat we een JDCH-hart hebben en een steentje willen bijdragen aan deze fantastische club van Jaguar en Daimler liefhebbers.

Marry Jansen