menu sluiten

XE SVR???

SV_P8_18MY_006_GLHD_desktop_910x600_tcm141-381547_desktop_910x600

Bron. Autoweek

Medio vorig jaar onthulde Jaguar de buitenissige XE SV Project 8, waarvan 300 exemplaren worden gebouwd. Slecht nieuws voor wie graag een XE met V8 in ruimere aantallen, zoals een SVR, in Jaguars leveringsgamma wil zien: die komt er niet.
Met de XE SV Project 8 presenteerde Jaguar vorig jaar een heftige, door SVO (Special Vehicle Operations) onder handen genomen variant van de XE, een extreme sedan met een 600 pk en 700 Nm sterke 5,0-liter V8 in de indrukwekkende neus. Een XE met achtcilinder dus, maar wel een speciale uitvoering, waarvan Jaguar slechts 300 exemplaren zou gaan bouwen. De komst van de SV Project V8 wakkerde de hoop aan dat Jaguar ook een in grotere aantallen beschikbare XE met achtcilinder op de markt zou brengen, een auto die de bekende aanduiding SVR zou gaan krijgen. Helaas: die komt er niet.

Dat meldt Car and Driver op basis van uitspraken, gedaan door een zegsman van SVO. Jaguar’s SVO-afdeling zou zich willen onderscheiden van BMW’s M-divisie en Mercedes-AMG door elk exemplaar met de hand te bouwen, aangepast aan de wensen van de klant. Voor een XE SVR is daarnaast geen capaciteit.

Dat betekent natuurlijk niet dat Jaguar helemaal geen sportief ingestelde XE in het leveringsgamma heeft. De XE is namelijk onder andere leverbaar als 380 pk sterke 3.0 S, een variant met een geblazen V6 in het vooronder. Een tegenhanger van auto’s als de Mercedes-AMG C63 en BMW M3 moet Jaguar echter wel ontberen.